Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Освен ново рибарско пристанище, "Сарафово" ще има и Морска градина

Освен ново рибарско пристанище, "Сарафово" ще има и Морска градина

Как протича работата по изграждането на новото пристанище в кв. "Сарафово", видяха на място народните представители от ГЕРБ Иван Вълков, Димитър Бойчев и кметът на община Бургас Димитър Николов. Портът се изгражда по оперативна програма „Рибарство”. Дейностите на терен започнаха в началото на ноември и ще продължат 9 месеца. Общата стойност на проекта е 12 милиона лева.

Какпротича работата по изграждането на новото пристанище в кв. "Сарафово", видяха намясто народните представители от ГЕРБ Иван Вълков, Димитър Бойчев и кметът наобщина Бургас Димитър Николов. Портътсе изгражда по оперативна програма „Рибарство”. Дейностите на  терен започнаха в началото на ноември и щепродължат 9 месеца. Общата стойност на проекта е 12 милиона лева.

„Дойдохна терен да проследя как реално ще се сбъдне една мечта на рибарите в кв."Сарафово". Десетилетия подред всяка зима вълните чупят лодките на местните хора.След като новият порт бъде завършен те ще бъдат защитени, ще имат нормалниусловия за труд. Общо предвидените места за лодкостоянки са 104”, коментирадепутатът Иван Вълков.

Вмомента се извършват насипни дейности в акваторията, където ще бъде изграденашпунтовата стена. Оттам започват да се укрепват двата пристъна.„Съсзавършването на проекта ще бъде облагороден целият район, където ще бъдеМорската градина на "Сарафово". Мястото ще бъде осветено, ще се изградятскладове, покрит пазар и рибна борса. Има предвидено място и за паркинг, захората които искат да си купят риба или просто да се разходят”, коментира ИванВълков, който следи активно работата по проекта от самото му начало презпредходния мандат.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега