Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От 1 април носенето на маски ще бъде пожелателно

От 1 април носенето на маски ще бъде пожелателно

Ако все пак има влошаване на епидемичната обстановка и нужда от нови ограничения, право да ги налагат ще имат директорите на регионалните здравни инспекции, а също и здравният министър по предложение на главния държавен здравен инспектор.

Комисията по здравеопазване в парламента прие на първо четене промени в Закона за здравето, според които министърът на здравеопазването и Районните здравни инспекции ще имат право да налагат базови ограничителни мерки като носене на маски и спазване на дистанция и без да има обявена извънредна епидемиологична обстановка. 

Председателят на здравната комисия доц. Антон Тонев коментира, че от 1 април носенето на маски ще бъде пожелателно, освен за болниците и лекарите, където все още се лекуват пациенти с коронавирус. Маските остават и в градския транспорт. Внесеният законопроект предвижда още след изтичане на извънредната епидемична обстановка у нас все пак да бъдат налагани мерки, но от общ характер – спазване на дистанция и дезинфекция. Също и увеличаване на броя на ваксинираните българи. 

Остава в сила европейският регламент – всички, които пристигат у нас, да представят документ за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест.Няма да се налага пълна забрана за влизане у нас, няма да се спира и работата на различни, обществени места, като молове, кина и театри. Ако все пак има влошаване на епидемичната обстановка и нужда от нови ограничения, право да ги налагат ще имат директорите на регионалните здравни инспекции, а също и здравният министър по предложение на главния държавен здравен инспектор.

Председателят на здравната комисия в парламента доц. Антон Тонев посочи, че промените в Закона за здравето ще влязат в сила в момента, който НС ги гласува на второ четене. "Това ще стане може би първата седмица на месец април. Ще влязат със задна дата от 1 април и ще дадат възможности на министъра на здравеопазването и на директорите на РЗИ да се въвеждат регионални мерки при нужда", каза още Тонев. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега