Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Редица европейски държави изгониха руски дипломати

Редица европейски държави изгониха руски дипломати

Същевременно властите в Ирландия уведомиха днес посланика на Руската федерация в Дъблин, че експулсират четирима руски дипломати. Белгия заяви също, че експулсира 21 руски дипломати за шпионаж.

Нидерландия експулсира 17 руски дипломати, които са действали "под прикритие" като служители на разузнаването, съобщи днес нидерландското външно министерство, цитирано от АФП.

"Днес посланикът на Русия в Нидерландия беше извикан в Министерството на външните работи" и информиран за експулсирането, се казва в изявление на нидерландското министерство на външните работи в Хага.

"Причината е, че има информация показваща, че въпросните лица, акредитирани като дипломати, действат под прикритие като офицери от разузнаването", се казва в съобщението.

Същевременно властите в Ирландия уведомиха днес посланика на Руската федерация в Дъблин, че експулсират четирима руски дипломати. Белгия заяви също, че експулсира 21 руски дипломати за шпионаж.

Преди дни България също обяви десет руски дипломати за персона нон грата. 

Латвия, Естония и Литва също изгониха общо 10 руски дипломати. четирима бяха експулсирани в Литва, а Латвия и Естония са изгонили по трима дипломати.

Република Северна Македония обяви за персона нон грата петима дипломати от посолството на Русия в Скопие като за мотив беше посочено "дейности, несъответстващи с Виенската конвенция за дипломатическите отношения" - дипломатическата формулировка, с която се избягва думата "шпионаж". 

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега