Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От четвъртък отпадат задължителните маски в градския транспорт

От четвъртък отпадат задължителните маски в градския транспорт

По думите ѝ вече преминаваме към ендемичния период на вируса, което значи, че скоро той ще се приравнява към другите респираторни заболявания или заболявания на дихателната система, какъвто е грипът.

От четвъртък задължителното носене на маски в градския транспорт отпада. Това съобщи на брифинг пред министерството на здравеопазването проф. д-р Радка Аргирова. "Който иска, може да ги носи", припомни тя.

Маските остават задължителни за здравните заведения, оптиките и практиките, както и резидентните домове за възрастни хора. Здравните власти отчетоха, че в цялата стана има видимо намаляване на броя на новозаразените с коронавирус.

"Имаме средно около 1000 нови случая дневно. В интензивните отделяния също се поддържа стабилен брой на болните. Можем да си позволим днес да кажем, че вече ние управляваме тази пандемия, а не тя нас. И можем ние да казваме какви да са мерките, а не вируса да ни ги налага. Това е много ободряващо", заяви проф. Радка Аргирова.

По думите ѝ вече преминаваме към ендемичния период на вируса, което значи, че скоро той ще се приравнява към другите респираторни заболявания или заболявания на дихателната система, какъвто е грипът. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега