Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От ДКЕВР съобщават днес ще се стигне ли до отнемане на лицензи на ЕРП-та

От ДКЕВР съобщават днес ще се стигне ли до отнемане на лицензи на ЕРП-та

Поради възникналото обществено недоволство ДКЕВР работи по въпроса как могат спешно да бъдат намалени цените на електроенергията, но още няма решение, допълни Иванова.

Проверките от страна на държавния регулатор над дейността на електроразпределителните дружества в страната продължава. До днешна дата са издадени четири акта за нарушения на ЧЕЗ и четири на ЕВН. Това каза пред журналисти Юлиана Иванова, която подаде оставка като председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране(ДКЕВР).

Възможно е да бъдат съставени още актове, проверката тече и в Енерго-Про. Съставените актове са заради това, че на ДКЕВР не са предоставени договорите за възлагане на услуги на свързани предприятия, така както е констатирано от проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция, обясни Иванова.

Поради възникналото обществено недоволство ДКЕВР работи по въпроса как могат спешно да бъдат намалени цените на електроенергията, но още няма решение, допълни Иванова. Условията, при които може да бъде започната процедура за отнемане на лицензия на електроразпределителни дружества, са разписани в Закона за енергетиката, уточни тя. Най-голямото нарушение, за което може да бъде отнета лицензията, е дружество да не може да осъществява дейността си – електроснабдяване, обясниха от ДКЕВР.

Според Иванова основание би било и неизпълнение на инвестиционните програми на дружествата, така както са одобрени от ДКЕВР. Тя посочи, че ще бъде проверено как са осъществени заложените инвестиции. При установяване на нарушения може да се стигне и до налагане на най-голямата по закон санкция в размер на 1 млн. лв.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега