Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството ще "обира" пасивите още 4 месеца

Борисов категоричен - няма да подава оставка
Правителството ще "обира" пасивите още 4 месеца

Правителството няма да подава оставка и ще изкара мандата си докрай. "За ГЕРБ и за мен е по-изгодно да подам оставка веднага. Ако това го направим, последиците ще бъдат катастрофални. Не виждам смисъл да го направя сега. Няма да подам оставка заради Станишев и Доган, а ще се боря с тях до края и в опозиция пак ще се боря. Той мандатът изтече. Дали ще управлявам още 3 или 5 месеца, няма значение", каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет.

Правителството няма да подава оставка и ще изкара мандата си докрай. "За ГЕРБ и за мен е по-изгодно да подам оставка веднага. Ако това го направим, последиците ще бъдат катастрофални. Не виждам смисъл да го направя сега. Няма да подам оставка заради Станишев и Доган, а ще се боря с тях до края и в опозиция пак ще се боря.   Той мандатът изтече. Дали ще управлявам още 3 или 5 месеца, няма значение", каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет.

„Ако останем, ще берем само пасивите на студа, зимата и високите цени...Четири години обираме пасивите, поемайки сами да управляваме...Ако има служебно правителство...няма да се вържа на Костов на играта, който пак доказва, че е вързан с червените. С какви очи бе Костов, искаш да ме направиш съпричастен с БСП и ДПС. Да го забрави. Ако хората не видят, че правя максималното, колкото по-скоро избори, толкова по-добре. Оставаме“, заяви още Борисов.    

Той изтъкна, че за ГЕРБ е по-изгодно по-скоро да има избори. „Все още ми е по-мила държавата от партията“, каза още премиерът. Премиерът призна, че енергията му "има лимит“, но изтъкна, че не е оптимист за завършването на някои от големите инфраструктурни проекти, ако ГЕРБ не спечели нов мандат.

Доходите трябва да дойдат на базата на растежа, няма да стана съпричастен да фалирам държавата, заяви Борисов, като изтъкна свършеното от правителството по отношение на финансовата стабилност.„Тръгвам си с много вдигната глава. Осигурил съм за следващия програмен период 2.5 млрд. повече пари“, каза той.

Борисов напомни протестите при предишните управляващи - „протести пред парламента, бой на хора, на миньори, учителската стачка трая седмици, зърнопроизводителите блокираха София“. Пътят, по който са тръгнали, да използват недоволството на хората, ще им изиграе много зла шега, смята Борисов.

Според него право на демокрацията е „улицата да изгради партии“. Макар в събота да заяви, че вицепремиерът Цветан Цветанов е безапелационен като началник на предизборния щаб на ГЕРБ, днес Борисов допусна, че той може и да не го оглави, за да не се налага да напуска поста на вътрешен министър. Това ще го мислим", коментира единствено премиерът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега