Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От днес изплащат по 120 лева за храна за пенсионерите с пенсия до 369 лева

От днес изплащат по 120 лева за храна за пенсионерите с пенсия до 369 лева

Добавката, която се изплаща в размер на 50 лева месечно, няма да се взема предвид, уточниха за "PoligrafF" от Агенция "Социално подпомагане". Не стои обаче така въпросът с вдовишките пенсии, които се вземат под внимание и ако с тях сумата надхвърля 369 лева, пенсионерите няма да получат еднократната сума от 120 лв. за продукти.

Над 390 000 пенсионери в страната с пенсии от 300, 01 до 369 лева (пенсия, сбор от пенсии и добавки) ще получат еднократно по 120 лева за хранителни продукти. Добавката, която се изплаща в размер на 50 лева месечно, няма да се взема предвид, уточниха за "PoligrafF" от Агенция "Социално подпомагане". Не стои обаче така въпросът с вдовишките пенсии, които се вземат под внимание и ако с тях сумата надхвърля 369 лева, пенсионерите няма да получат еднократната сума от 120 лв. за продукти.

За финансовата подкрепа не е необходимо да се подават допълнителни заявления, тъй като информацията вече е налична от Националния осигурителен институт. Изплащането започва от днес, 19 април, чрез дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) и ще става по същия начин, както на правоимащите лица се предоставят пенсиите – по пощата или по банков път. 

Очаква се до 26 април сумите да бъдат по сметките на всички пенсионери или те да могат да си ги вземат в пощенските станции. Ако гражданин не получи дължимите средства в пощенската станция, от която обикновено взима пенсията си, трябва да се обърне към ДСП по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес. След това ще бъде включен в списъците. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега