Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От коледните килца до секси плажна фигура

От коледните килца до секси плажна фигура

Лятната фигура се извайва още през зимата.

Традиционно по Коледните празници софрите се отразяват сериозно на фигурата ни. Повечето от нас си позволяват да похапват каквото им се прииска, обещавайки от началото на следващата година да влязат отново във форма. Честичко обаче тези „обещания“ се отлагат във времето. За фигурата си се сещаме около седмица преди лятната почивка, когато започваме да атакуваме тялото си с бесни тренировки, чайове и други помощници за отслабване, диети, кремове и мазила.

Но това въобще не е необходимо. Диетолозите и спортните треньори предупреждават: Лятната фигура се извайва още през зимата. Освен да си върнете препразничните килограми, следновогодишните програми имат за цел и да подобрят цялостния ви жизнен тонус, особено преди сезона на гриповете.

Що се отнася до диетата, специалистите съветват – не се подлагайте на твърде резки промени и драстични режими. Вместо това въведете в ред хранителните си навици. В началото със сигурност ще усещате глад – това не трябва да ви притеснява. При промяна в режима на хранене това е напълно нормално.

След няколко дни обаче, ще започнете да се усещате по-малко гладни, по-рядко. В същото време, предупреждават диетолозите, липсата на глад не трябва да означава прескачане на хранения. Клишето, че закуската е най-важното хранене на деня, е всъщност напълно вярно. Правилата на здравословното хранене повеляват да започваме деня си с обилна закуска, която да ни осигури необходимата енергия.

В случай, че сутрин не усещате глад, започнете да си създавате навици да закусвате като изместите вечерята си в ранния следобед. Според специалистите това ще събуди апетита ви на следващата сутрин.

Не бива да забравяте и тренировките. Повечето от нас се плашат, че ниските температури навън ще им докарат настинка. Всъщност това мит, който треньорите отдавна са развенчали. Добрата тренировка, последвана от ободряващ душ, всъщност калява организма и подсилва имунната система.

В никакъв случай обаче не прекалявайте с тренировките. Желанието бързо да се отървете от коледните килца може да ви подтиква да натоварвате тялото си твърде много. Вместо всеки ден да се бъхтите във фитнес залата, давайки всичко от себе си, доверете се на треньор, който да разработи специална програма, подходяща за организма ви. Балансираното натоварване е по-добрият избор от свръхтренировките, които ви оставят без дъх. Осигурете си и поне един почивен ден в седмицата, за да избегнете преумората и обратния ефект.

Колективните спортове и тренировките по бойни изкуства, йога или танци също са подходящи, тъй като натоварването хем е балансирано, хем приятно. Социалните контакти ще откъснат мислите ви от умората и ще направят спорта усмихната част от ежедневието ви.

Накрая, но не на последно място, осигурете си достатъчно време за пълноценен сън. Независимо дали са ви необходими 4 или 9 часа, за да си отпочинете, нека това време да не се съкращава или увеличава. Режимът на сън е също толкова важен за организма, колкото и храненето и спорта.

Балансираната диета, времето за физическо натоварване и почивка са ключът не само към красивата фигура, но и към доброто здраве. Добра идея е да въведете режима едновременно с приятели и познати. Спортния хъс и съревнованието ще ви мотивират, а и какво по-добро от това да съчетаете полезното с приятното – хем ще прекарвате време с близките си, хем заедно ще се научите да живеете здравословно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега