Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От МВР не са открили доказателства за полицаи охранявали ресторант "Осемте джуджета"

От МВР не са открили доказателства за полицаи охранявали ресторант "Осемте джуджета"

В доклада на дирекция „Инспекторат“ се посочва, че в периода от 01.01.2018 до 31.03.2021 г. е осъществяван престой на служебни полицейски автомобили в близост до ресторанта.

По повод твърдения  в публичното пространство за участие на служители на МВР в охраната на ресторант „Осемте джуджета“, от МВР информират, че още през 2021 г. със заповед на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков е извършена обстойна проверка. Сигналът е бил подаден от Фондация „Антикорупционен фонд“.

В доклада на дирекция „Инспекторат“ се посочва, че в периода  от 01.01.2018 до 31.03.2021 г. е осъществяван престой на служебни полицейски автомобили в близост до ресторанта. Комисията не е намерила доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението  и наемателите му. 

Констатирала е занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите.Констатациите в доклада са били докладвани на Бойко Рашков на 03.08.2021 г. На 01.09.2021 г. е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от Рашков. 

Във връзка с разпространени в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти, министърът на вътрешните работи вече е разпоредил извършването на проверка.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега