Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От Общината се срещнаха с недоволни собственици на павилиони

От Общината се срещнаха с недоволни собственици на павилиони

Среща между общинска администрация и недоволни собственици на павилиони се проведе днес. Зам.-кметът Красимир Стойчев и главният архитект Веселина Илиева изслушаха оплакванията на търговците и в диалог с тях изясниха няколко възникнали недоразумения.

Среща между общинска администрация и недоволни собственици на павилиони се проведе днес. Зам.-кметът Красимир Стойчев и главният архитект Веселина Илиева изслушаха оплакванията на търговците и в диалог с тях изясниха няколко възникнали недоразумения. Представителите на Община Бургас за пореден път заявиха, че държат павилионите в града да имат еднаква визия, но производител трябва да си изберат самите собственици.

Като добър пример бяха посочени вестникарите, които заедно са потърсили и получили 5-6 оферти от различни фирми и са си избрали най-подходящата, но не най-евтината, която да им е по джоба и да отговаря на изискванията по Наредбата за временните обекти. Добър пример е и базарът при Трета поликлиника. Търговците бяха останали с грешното впечатление, че Общината им нарежда да правят павилиони от неустойчиви, но красиви материали.

Зам.-кметът и главният архитект обясниха, че изискване към вида на материалите няма – важна е визията. Те обаче категорично отхвърлиха възможността павилионите да се правят от бетон и тухли, тъй като това противоречи на техния статут на временни обекти.

Вариант за търговците е префасадиране на павилионите, без те да се подменят изцяло, но така, че да отговорят на законовите изисквания. За тази цел проектите им относно визията ще бъдат разглеждани обект по обект при заседанията на ЕСУТ /експертен съвет по устройство на територията/, които се провеждат всяка седмица. Там своевременно ще бъдат посочвани грешките, ако има такива, за да могат собствениците да ги отстранят.

В заключение Красимир Стойчев заяви, че Община Бургас ще съдейства на търговците, но за обекти, които не отговарят на изискванията, няма да се дава разрешение да работят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега