Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От понеделник започва издаването на безплатни карти за пътуване на деца

От понеделник започва издаването на безплатни карти за пътуване на деца

Новите документи няма да се заплащат от гражданите, а за издаването им е необходимо да бъдат представени акт за раждане на детето /или копие/, лична карта на родителя /настойника/, както и цветна снимка на ползвателя.

От следващата седмица ще започне издаването на абонаментни карти за градския транспорт на децата до 7-годишна възраст в Бургас. Картите за пътуване ще се издават от „Бургасбус” ЕООД в билетните каси на Транспортна къща и касите на Автогара „Юг” и Автогара „Запад” след 8 октомври.

Новите документи няма да се заплащат от гражданите, а за издаването им е необходимо да бъдат представени акт за раждане на детето /или копие/, лична карта на родителя /настойника/, както и цветна снимка на ползвателя. Нововъведението е следствие от направената промяна в Постановление № 66 на Министерски съвет, с която се въвежда изискване за наличието на превозен документ за безплатно пътуване на малките деца в градския транспорт, която да осигури задължителната по закон застраховка на пътниците.

Децата до седем години имат право да ползват безплатно превозните средства за обществен транспорт за неограничен брой пътувания, което важи за вътрешноградския автобусен, тролейбусен, трамваен транспорт в цялата страна, включително метрото в София. Изключение правят само специализираните и случайните превози, както и тези по допълнителните градски линии.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега