Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От юни стартира електронната система за изпитване на бъдещите шофьори

От юни стартира електронната система за изпитване на бъдещите шофьори

От първи юни стартира електронната система за обучение и изпити на бъдещите шофьори, заяви пред журналисти Димитър Ганев, изпълнителен директор на агенция „Автомобилна администрация”. По думите му, системата има няколко елемента – първият е електронен регистър, а вторият – електронен график за провеждане на самия изпит, предава ИА „Фокус“.

От първи юни стартираелектронната система за обучение и изпити на бъдещите шофьори, заяви преджурналисти Димитър Ганев, изпълнителен директор на агенция „Автомобилнаадминистрация”. По думите му, системата има няколко елемента – първият е електронен регистър, а вторият – електронен графикза провеждане на самия изпит, предава ИА „Фокус“.

Обучението в учебните центровезапочва след всеки четен понеделник, с въвеждането на електронния регистър щеотпадне възможността кандидати за получаване на книжки да бъдат добавени къмсписъка на обучението, след неговото започване.

С новия електронен графикучебните центрове ще запазват дати за изпити по интернет. Заплащането на таксив момента става с посещение в банков клон, с въвеждането на новата система товаще може да става и по електронен път. При плащането на таксите по интернеткомисионната ще бъде сведена до стотинки.

Освен това, с въвеждането нае-графика, инструкторите от учебните центрове вече няма да има нужда да ходятдо регионалния център на агенция „Автомобилна администрация”. Системата щеопределя датите и изпитващите на жребиен принцип.

Другата новост е, че от 1-ви юни,инструктурите ще отбелязват грешките на таблет, вместо на хартия. Така, сприключване на изпита, оценката и резултатът да/не директно ще отива врегистъра на МВР. Това ще даде възможност и на бъдещия шофьор да види в детайлиисторията на изпита си, грешките и оценката си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега