Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отдадоха за безвъзмездно ползване спортна площадка в к-с "Изгрев" за следващите 30 години

Отдадоха за безвъзмездно ползване спортна площадка в к-с "Изгрев" за следващите 30 години

Христина Хаджиатанасова попита дали ще има конкретни дни, в които тази площадка ще се ползва от гражданите и по какъв начин това ще фигурира в договора, но отговор така и не получи.

Общинският съвет в Бургас гласува безвъзмездно право на ползване на спортно игрище в к-с "Изгрев" за следващите 30 години! Първоначално докладната бе отхвърлена, но бе предложена за прегласуване защото "имало неразбрали". Още преди да се дебатира по докладната, председателят на ОбС Михаил Хаджиянев  разясни, че в правна комисия има внесени становища, че безвъзмездното право за ползване трябва да бъде за 20 години, а не за 30.

Мариян Иванов от "Възраждане" коментира, че ще подкрепят докладната, само ако е по-кратък период, примерно 10 години. Той се аргументира, че 10 години е достатъчен срок, за да може една общинска собственост да не се блокира за прекалено дълъг период. "Няма представени гаранции, че и други представители на спортни клубове, дори граждани, ще могат да ползват тези общински бази за периода от 30 години", коментира той.

Иван Станев от "ГЕРБ" предложи срокът да е 20 години. "Кому е нужно Община Бургас да отдава общински имоти, при възможността да я стопанисваме сами? Прехвърляме тази отговорност с неясно бъдеще за 30 години, върху клубове, които във времето не знаем какво ще бъде тяхното развитие", коментира Живко Табаков.

Христина Хаджиатанасова попита дали ще има конкретни дни, в които тази площадка ще се ползва от гражданите и по какъв начин това ще фигурира в договора, но отговор така и не получи.  

От докладната записка става ясно, че Сдружението е депозирало инвестиционна програма, на стойност не по-малко от 85 835,50 лева без ДДС. 

След три гласувания - с предложение за 15 години, 20 години и на самата докладната за 30 години, предложението за отдаване на игрището в "Изгрев" бе отхвърлено, но след 20-минутната почивка и прегласуването, което стана, според някои съветници, в пълно нарушение на правилника, безвъзмездното предоставяне на площадката за 30 години на Сдружение „СПОРТЕН КЛУБ ЛОКОМОТИВ БУРГАС” стана факт. Зад сдружението стои името на бивш кандидат за общински съветник на Бургас. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега