Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29 /Обновена/

Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29 /Обновена/

Не е изключено до края на днешния ден разчитането на данните от нея да бъде готово. Данните обаче ще бъдат предадени на разследващите органи, за да установят в крайна сметка какво се е случило, за да доведе до разбиването на самолета и гибелта на пилота майорн Валентин Терзиев.

Обявиха края на издирвателната операция по откриването на черната кутия на падналия на 9 юни МиГ-29. Това съобщи на брифинг командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов във Варна.„Искам да обявя края на издирвателната операция за откриване на т.нар. черна кутия на катастрофиралия самолет МиГ-29, която завърши успешно с откриването и издигането й на повърхността. Заслугата за това е на целия екип, който работеше за локализиране на мястото в щаба на ВМС“, коментира той.

„Черната кутия беше намерена и извадена от повече от 70 м дълбочина", обясни военният министър Георги Панайотов. „Кутията ще бъде взета и транспортирана до „Граф Игнатиево”, където ще бъдат снети данните от нея”, заяви още министър Панайотов.  

„Ще имаме информация за всички параметри на самолета - скоростта и височината, на която е летял, работили ли са двигателите, каква е била траекторията на полета, в какво състояние са били средствата за управление, дали пилотът е предприел в последния момент нещо внезапно, за което не е успял да съобщи. За всичко това ще получим информация, дай Боже, ако кутията не е повредена”, обясни Панайотов. 

Не е изключено до края на днешния ден разчитането на данните от нея да бъде готово. Данните обаче ще бъдат предадени на разследващите органи, за да установят в крайна сметка какво се е случило, за да доведе до разбиването на самолета и гибелта на пилота майорн Валентин Терзиев.  „Има законов срок, в който трябва да излязат резултатите и той е 30 работни дни", обясни още Панайотов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега