Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха изложбата "Спортната слава на Поморие"

Откриха изложбата "Спортната слава на Поморие"

„Това е история , не е изложба“ – така описа новооткритата експозиция експертът по спорт в община Поморие и водещ на събитието Аделина Чолева. В града за пръв път, по инициатива на кмета Иван Алексиев, се организира подобна изложба на спортното минало, която върна времето със седемдесет години назад, събра архивите и съживи победите. Изхождайки от латинската сентенция – „Историята е учителката на живота” – организаторите напомниха на поморийци за славните успехи и събудиха у тях чувство на гордост.

„Това еистория , не е изложба“ –така описа новооткритата експозиция експертът по спорт в община Поморие и водещна събитието Аделина Чолева.  В града запръв път, по инициатива на кмета Иван Алексиев, се организира подобна изложба на спортното минало, която върна времетосъс седемдесет години назад, събра архивите и съживи победите. Изхождайки отлатинската сентенция – „Историята е учителката на живота” – организаторитенапомниха на поморийци за славните успехи и събудиха у тях чувство на гордост.

Препълнената изложбена зала на НЧ „Просвета 1888” събрабивши и настоящи спортисти и любители на спорта,  които гледайки експонатите, си припомнихамного епизоди от миналото и интересни факти, които разказаха на останалитегости. Експозицията събра снимки, спортни отличия, исторически данни, екипи идокументи, проследяващи развитието на 17 вида спорт в Поморие от 40-те годинина XX в. до наши дни.

Особен интерес предизвика и мотоциклетът, участвал нанационални и международни състезания по мотобол през 80-те години и  една от ветроходните яхти клас „Оптимист” наОМСК „Циклон”. За да се запознаят посетителите с  интересни подробности за всеки спорт, доекспонатите са поставени специално създадени за изложбата книги с многолюбопитни исторически данни.

Гражданите, които имат още сведения засъстезатели, спортни успехи и други факти могат да допишат историята. За целтавсички архивни снимки са подредени в табла за конкретния спорт и носят пореденномер, сред останалите експонати те ще намерят книга, в която могат да посочатснимка, за която знаят подробности и да ги разкажат. Така техните спомени щеостанат във времето за следващите поколения, които ще познават спортистите награда и техните успехи.

Сред многобройните гости на събитието бяха и председателятна ОбС Поморие д-р Милена Енева, кметът Иван Алексиев, заместник-кметът ИлияДжингов, заместник-председателят на Общинския съвет Неделчо Стайков и общинскисъветници. Кметът поздрави гостите и благодари на всички участници в изложбата,допринесли за нейното реализиране: „Отново доказваме, че Поморие е град, койтосе слави със спортни успехи. Община Поморие ще продължи да работи за развитиетона спорта като инвестира в нови съоръжения и спортни бази.” Той увери гостите,че експозицията ще стане постоянна и от следващата година ще бъде изложена взала на стадион „Поморие”.

„Спортната слава на Поморие” ще остане във фоайето на НЧ„Просвета 1888” до 18 декември. Община Поморие кани всички жители и гости на градада посетят изложбата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега