Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха контрабандни цигари в украински камиони с домати

Откриха контрабандни цигари в украински камиони с домати

Общата стойност на откритите цигари възлиза на 366 000 лева.

Митничарите на "Капитан Андреево" откриха близо 980 000 къса цигари без акцизен бандерол в тайници на два хладилни камиона, влизащи в страната от Турция. Те пристигнали на границата на 18 април, управлявани от двама украински граждани. По документи, превозните средства били натоварени с домати. Общата стойност на откритите цигари възлиза на 366 000 лева.

По метода „анализ на риска“ товарните автомобили са насочени за проверка с рентгенова апаратура, при която са отбелязани подозрителни плътности в пода на хладилните полуремаркета. При последващия физически контрол митническите служители установяват, че фабричните кухини в пода на полуремаркетата са пригодени на тайници, в които са били укрити контрабандираните цигари. В единия камион  са били намерени 28 000 кутии цигари, без поставен на тях акцизен бандерол, а в тайника на другия – 20 800 кутии цигари, също без акцизен бандерол.

Днес Окръжна прокуратура - Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо украинския гражданин О.Р., на 36 г. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 18.04.2020 г. през ГКПП – Капитан Андреево, обл. Хасково, с товарен автомобил – влекач, марка „МАН” с украински регистрационен номер и прикачено към него полуремарке, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република  България, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери - 28 000 броя кутии с цигари, марка „Ashima“, на обща стойност 210 000 лева - престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „д“ от НК.

По второ досъдебно производство от същата дата като обвиняем е привлечен друг украинския гражданин П.Ш., на 42 г. за това, че на 18.04.2020 г. през ГКПП – Капитан Андреево, обл. Хасково, с товарен автомобил – влекач, марка „СКАНИА”, с украински регистрационен номер и прикачено към него полуремарке, пренесъл през границата на страната от Република  Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери - 20 800 броя кутии с цигари, марка „Ashima“, на обща стойност 156 000 лева – престъпление по  чл.242 ал.1 б. „д“ от НК. Спрямо него също е внесено в Окръжен съд – Хасково искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За двата случая са образувани досъдебни производства, като разследването се води от разследващ митнически инспектор.

Окръжна прокуратура-Хасково счита, че от събраните до момента по досъдебните производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които им са повдигнати обвинения, като наред с посоченото може да се направи категоричен извод, че съществува и реална опасност О.Р и П.Ш. да се укрият или да извършат друго престъпление.

Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на прокуратурата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега