Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха новия туристически маршрут "Животът на бургаските езера"

Откриха новия туристически маршрут "Животът на бургаските езера"

В Международния ден на туризма бе официално открит новият туристически маршрут “Животът на бургаските езера”.

В Международния ден на туризма бе официално открит новият туристически маршрут “Животът на бургаските езера”. Това се случи при Укритието за наблюдение на птици, разположено на брега на Атанасовското езеро, което е част от него.  

Засега маршрутът включва 12 обекта, разположени около езерата Атанасовско и Вая, комплексът Мандра-Пода, резерватът за водни кончета и археологическият резерват Деултум – Дебелт, както и Природонаучният музей в Бургас.

“Благодаря на БДЗП и останалите партньори в това прекрасно начинание. Освен да опазим бургаската природа, наша задача е и да я покажем по подходящ начин. Този маршрут сме включили в друг наш проект и тепърва ще го промотираме по международни канали”, заяви зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева, която беше специален гост на откриването.

Маршрутът е разработен в рамките на проект "Живот за Бургаските езера", финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз и изпълняван от БДЗП в партньорство с Българска Фондация Биоразнообразие, Община Бургас, Черноморски солници АД и Кралското дружество за защита на птиците, Великобритания.  

Междувременно днес бяха показани двата нови паравана при Укритието за наблюдение на птици. Скрити зад тях, любителите – орнитолози могат да наблюдават пернатите, без да ги обезпокояват. Възстановена е и беседката отпред, с която се осигурява подходящо място за отдих и пикник на открито. Доскоро къщичката, стопанисвана от Регионална инспекция по околната среда и водите, работеше само по предварителна заявка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега