Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха обновената претоварна станция за битови отпадъци "Капчето"

Откриха обновената претоварна станция за битови отпадъци "Капчето"

Три пъти по ефективно работи претоварна станция за битови отпадъци „Капчето“ след мащабната реконструкция, която беше извършена на съоръженията.

Три пъти по ефективно работи   претоварна станция за битови отпадъци „Капчето“ след мащабната реконструкция, която беше извършена на съоръженията. Това обясни зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев по време на представяне на обекта след ремонта му.

Инвестицията възлиза на 520 хил. лв. Освен ремонта на претоварната станция, със средства по проекта е закупена и монтирана хидравлична преса за битови отпадъци и контейнери за извозване на компресираните отпадъци. Закупен е товарен контейнеровоз „Скания” на стойност 65 хил.лв. Ремонтирана и освежена е и сградата на Претоварна станция – „Капчето”.

„Новите съоръжения позволяват боклукът да се обработва много по-бързо. Така улесняваме и сметоизвозващите фирми, а резултатът е, че градът вместо до 17.00 часа, още в 13.00 часа е почистен“, уточни Съби Събев, зам.-управител на фирма „Чистота“. След реконструкцията са  подменени  значително остарелите съоръжения за претоварване на твърди битови отпадъци, които са проектирани и изработени преди повече от 30 години.

“По този начин  значително ще се  намалят транспортните разходи, като същевременно ще се подобри жизнената среда и  качеството на околната среда в Община Бургас”,обясни зам.-кметът по европейски политики и околна среда Атанаска Николова. За сравнение, количеството претоварени твърди битови отпадъци от двете съществуващи преси за 2011 година е 24 402,51 тона, при брой курсове с 9 кубични (3,5 тонни) контейнери 6972. След реконструкцията броят на курсовете с 30 кубични (15 тонни) контейнери ще бъде 1627.  

Механизмът на работа на претоварна станция „Капчето“ остава същият, като  сметоизвозващите транспортни средства   разтоварват отпадъците директно в бункера на стационарната преса, където след процес на компактиране от хидравличната преса, твърдите битови отпадъци се подават в голям габаритен контейнер. След напълване контейнерът се извозва до регионалното депо на Община Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега