Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха Обучителен център за подкрепа на деца в Бургас

Откриха Обучителен център за подкрепа на деца в Бургас

В момента Образователният център се посещава от 70 деца бежанци от Украйна, като 40 от тях са в дневна грижа, а 30 – в начално образование.

УНИЦЕФ България и Община Бургас откриха днес Общностен дневен център за подкрепа на уязвими деца от 3 до 14 години, който се помещава в детска градина „Райна Княгиня“ в ж.к. „Славейков“. Той е разположен на два етажа в помещения, които не са използвани от детското заведение и са основно обновени и оборудвани от Детския фонд на ООН за дейността на Центъра.

В момента Образователният център се посещава от 70 деца бежанци от Украйна, като 40 от тях са в дневна грижа, а 30 – в начално образование. Обучението на децата е полудневно, в две смени. В него децата изучават български език, английски език, театър, музика, анимация и спорт. По този начин Центърът подпомага преодоляване на пропуските в ученето и насърчаване на последващата им интеграция в детски градини и приемни училища в България.


Снимка: Община Бургас

Центърът за дневна грижа предлага услуги за ранно и продължаващо обучение, дейности за неформално обучение, психо-социална подкрепа и дейности с родители. Той е оборудван с всички необходими образователни пособия, терапевтични и диагностични материали, пособия за лечебна физкултура и за ателиета по музика, театър и изобразително изкуство.

На първия етаж Центърът предоставя дневна грижа за деца от 3 до 6 години и разполага с приемна, кабинет за консултации, две обучителни стаи, в която има модулни детски масички, бюра и столчета, кът за игра, интерактивна дъска и барбарони. Вторият етаж е оформен като пространство за споделено учене на деца от 1-ви до 4-ти клас и има също приемна, стая за споделено учене и стая за творчески ателиета с модулни ученически маси и столове, библиотека, интерактивна дъска и барбарони.

До края на годината се очаква центърът да подмогне над 200 деца от 3 до 14 години.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега