Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха терминал "Меден рудник" - първа и последна спирка на бързата автобусна линия

Откриха терминал "Меден рудник" - първа и последна спирка на бързата автобусна линия

Автобусен терминал “Меден рудник” е нъпълно завършен и функциониращ. Обектът бе открит официално днес в присъствието на кмета Димитър Николов. Лентата прерязаха председателят на общ. съвет - Константин Луков, зам.-кметът Красимир Стойчев и директорът на “Бургасбус” ЕООД – инж. Петко Драгнев.

Автобусен терминал “Меден рудник” енъпълно завършен и функциониращ. Обектът бе открит официално днес вприсъствието на кмета Димитър Николов.Лентата прерязаха председателят на общ. съвет - Константин Луков, зам.-кметът Красимир Стойчев и директорът на “Бургасбус” ЕООД – инж. Петко Драгнев.

Оттук започвамодерният обществен транспорт на Бургас – това е началото на Бързата автобусналиния, която преминава през новата двукилометрова вътрешна магистрала накомплекса /така наречената източна районна артерия/, през реконструираниянадлез при “Океански риболов”, обновената Автогара Юг, Централна автобуснаспирка, за да достигне до ж.к. “Славейков” и ж.к. „Изгрев”. Това трасе сепревръща в гръбнак на транспортната схема на Бургас.

“Щастлив съм, че всеки път, когатоидвам тук, виждам един променящ се “Меден рудник”. Преди тук имаше гола полянаи един павилион за служителите на “Бургасбус”. Нека пазим новото и да гоползваме със здраве. Сега се монтира видеонаблюдението, което ще ни помогне даповишим сигурността както в “Меден рудник”, така и в целия град. Скоро поспирките ще има и електронни табла, които показват след колко минути идваавтобусът”, каза кметът Димитър Николов.

Терминал "Меден рудник"има интересна архитектура, а около него е засадена много нова зеленина. Благоустроенияттерен е с площ 10 декара. Той включва и обръщалото за автобуси и тролейбуси,което е цялостно преасфалтирано.

Терминалът представлява комплекс отсъоръжения, предоставящи възможност за безпрепятствено опериране на линиите наградския транспорт. В обхвата му са включени отопляеми рампи на автобуснитесектори и незаледяеми спирки. Осигурена е маркировка с тактилни плочи за всичкизони, специализирани места за слизане и качване, места за изчакване натрудноподвижни хора.

Пространството около сградата на терминала и автобуснитеспирки е проектирано така, че да осигурява на пътниците качествено обслужване ибезопасност. Осигурена е добра осветеност на района, система завидеонаблюдение, достъпна среда за хора с увреждания и майки с деца. 

Автобусен терминал “Меден рудник” е изграден със средства по проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега