Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отлагат пръскането против комари за следващата седмица заради дъжда

Отлагат пръскането против комари за следващата седмица заради дъжда

Поради дъждовното време, Община Бургас ще започне обработката срещу комари на 14 март, вместо първоначално обявената дата 10 март, информират от администрацията. Вече е направена необходимата организация и е изготвен графикът за дезакаризационните и ларвицидни обработки.

Поради дъждовното време, Община Бургас ще започне обработката срещу комари  на 14 март, вместо първоначално обявената дата 10 март, информират от администрацията. Вече е направена необходимата организация и е изготвен графикът за дезакаризационните и ларвицидни обработки.

По-ранният старт тази година е с превантивна цел и е насочен срещу разпространението на азиатския тигров комар "Аедес албопиктус", който е причинител на вируса Зика в страните от Латинска и Южна Америка, както и в отговор на топлите зимни дни, благоприятстващи развитието на кърлежи и ларви на комари.

За целта ще бъде извършена първоначална ларвицидна обработка на всички установени биотопи, както и на нововъзникналите, за да бъдат унищожени ларвите на комарите преди те да се развият и излетят в околната среда. След това ще бъде извършена и имагоцидна обработка или обработка на дървесната и храстова растителност, която е насочена към унищожаване на вече излетелите насекоми.

За обработката ще бъдат използвани препаратите димилин и вектобак за ларвицидната обработка, и фовал, микрозин и ефциметрин - за имагоцидната. Пръскането ще се извърши с модерна и високоефективна техника за наземна обработка със студен аеорозол, както и с летателни средства за въздушна обработка на по-труднодостъпните водни площи и тръстикови масиви около бургаските езера.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега