Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отличеният с две награди “Аскеер“ моноспектакъл на Христо Мутафчиев с премиера в Бургас

Отличеният с две награди “Аскеер“ моноспектакъл на Христо Мутафчиев с премиера в Бургас

„Плач на ангел“ не е подходяща за деца под 12 г.

Моноспектакълът на Христо Мутафчиев "Плач на ангел" ще има своя премиера в Бургас на 7 октомври (четвъртък) от 19:30 часа в  Културен дом НХК.Постановката от Стефан Цанев на Народен театър "Иван Вазов" е носител на две награди „Аскеер“ - в категория "Водеща мъжка роля" на Христо Мутафчиев за ролята на Райчо и в категория "Режисура" на Стоян Радев. Събитието е част от афиша на Фестивал на изкуствата “Порт Прим Арт Фест“, с организатор Гранд хотел и СПА „Приморец“.

Ето как представя пиесата нейният режисьор Стоян Радев: „ В “Плач на ангел” един малък човек отчаяно повдига големи въпроси. Отчаяно, защото не е могъл да им отговори, не е могъл да се справи с живота и даже казва, че не го е живял. Затова по своя воля се отказва от своята воля.Но истинската ценност на този текст, поне според постановъчния екип на спектакъла, не се ражда от патоса на нерадостните констатации, споделяни от големите хора, а просветва в признатата безпомощност на малкия човек, живеещ не тук или там, а на Земята. Защото когато разбереш колко си малък под необятното звездно небе, тогава може да се открие по-голям смисъл, различен от привидностите, които те карат да влизаш в ненужни борби, без да подбираш средствата. Тогава могат да изчезнат опустошителните алчност и жестокост, над които плаче ангелът.

За да бъдем честни с публиката, ние умишлено се отказваме от играта на превъплъщението и само разказваме за отчаяния малък човек, до когото трудно можем да достигнем. Нека този театрален ход се чете като жест на смирение.“Действието се развива в България и причините за несполуките са колкото лични, толкова и като цяло български. Малкият човек ги обсъжда като такива. И традиционно за нашия край не изглежда, че има как нещата да се оправят...

Билети за премиерното представяне в Бургас на моноспектакъла на Христо Мутафчиев можете да намерите на каса „Часовника“.Моля, имайте предвид, че местата са ограничени поради противоепидемичните мерки. „Плач на ангел“ не е подходяща за деца под 12 г. За повече информация: 0894898098 Маруся Русева /Арт ателие/.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега