Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отличие на Общината за служителя на УКОРС, спасил възрастен мъж от удавяне

Отличие на Общината за служителя на УКОРС, спасил възрастен мъж от удавяне

Самата награда по традиция ще бъде връчена на празника на града - Никулден.

Напълно единодушно, с 47 гласа "За" Общински съвет реши да удостои с отличието на Община Бургас инспектор Георги Иванов - служителят на дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност", спасил възрастен мъж от удавяне. Припомняме Ви, че докладната бе внесена от името на Георги Дракалиев и Николай Стоянов, които предложиха смелият млад мъж да бъде удостоен с Почетна значка.

Припомняме Ви, че Иванов предотврати опит за самоубийство на 70-годишен мъж. Сцената се разигра малко преди 9:00 часа сутринта на 18 юни (четвъртък). 70-годишният мъж се хвърли от платформата на Моста пред очите на дежурен екип на УКОРС, патрулиращ в района. Единият от инспекторите му хвърлил спасителен буй, но възрастният човек отказал да се хванел за него, дори напротив - опитал се да се отдалечи от него. Без да се замисли, Иванов скочил във водата и измъкнал от нея 70-годишния мъж. След това му оказал първа медицинска помощ до пристигане на линейката, макар самият той да имал нужда от такава, защото също погълнал морска вода.

"Бързата му и навременна намеса довежда до спасяването на човешки живот, което безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива постъпки трябва да служат за пример на всички, считаме, че е необходимо проявилият се общински служител да бъде отличен от Общински съвет-Бургас", посочиха Дракалиев и Стоянов в докладната си, внесена само ден след произшествието.

Самата награда по традиция ще бъде връчена на празника на града - Никулден.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега