Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отстраниха шефа на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация"

Отстраниха шефа на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация"

Рокадата идва след случая с хеликоптер, прелетял опасно ниско над плаж "Градина" и разхвърлял рекламни листовки по пясъка и в морето.

Главният директор на "Гражданска въздухоплавателна администрация" Христо Щерионов е отстранен от поста си. Това обяви транспортният министър Георги Гвоздейков. 

Рокадата идва след случая с хеликоптер, прелетял опасно ниско над плаж "Градина" и разхвърлял рекламни листовки по пясъка и в морето.

„Този полет е в разрез с всички правила. Компанията, която го е извършила, е правила подобни полети и преди и не е обърнато достатъчно внимание на безопасността им. Това е рецидив. Ние, като правителство, и аз, като министър, няма да позволим това да продължава да се случва. Трябва да работим повече върху контрола”, заяви Гвоздейков. 

По думите му не е взето решение кой ще замести Христо Щерионов.

„Изготвя се заповед за проверка на авиационния оператор, документите на хеликоптера и тези на пилота. Предстоят сериозни действия от страна на ГВА. Трябва да бъдат снети обяснения и от пилота защо и как е провокиран да бъде изпълнен този полет. Не е изключено да бъде отнет лицензът както на оператора, така и на пилота”, поясни министърът на транспорта. 

И допълни, че е научил последен за случая, което е недопустимо. „Контролът е занижен и всеки си прави, каквото си иска, когато има солидна сума пари, за които трябва да бъде извършен полета”, заключи министър Гвоздейков. 

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега