Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОУ "Елин Пелин" става училище - мечта

ОУ "Елин Пелин" става училище - мечта

В момента се работи по спортните площадки и зоните за забавление и отдих, които ще бъдат завършени през ноември.

Бургаското ОУ "Елин Пелин" става място, където всяко дете ще ходи с желание и ще прекарва времето си в двора с удоволствие. Тази цялостна промяна на училището ще се случи след завършването на мащабния ремонт, който Община Бургас извършва на обширното външно пространство.

Кметът Димитър Николов провери на какъв етап са ремонтните дейности. Подходите към сградата, която бе санирана по друг общински проект преди няколко години, вече са завършени и в първия учебен ден децата ще влязат с празнична атмосфера в класните стаи. В момента се работи по спортните площадки и зоните за забавление и отдих, които ще бъдат завършени през ноември. Местата, където строителните дейности продължават, са обезопасени и децата няма да имат достъп до тях.

Училищният двор на "Елин Пелин" ще е едно от най-приятните кътчета за децата не само в Бургас. На мястото на старите площадки се изграждат три игрища за баскетбол, по едно за волейбол и минифутбол, нова лекоатлетическа писта и две зони за фитнес на открито. Всички спортни терени ще имат ударопоглъщащо покритие, за да се избегнат травми при децата в случай на падане. Предвидено е да има комбинирано игрище за хандбал и минифутбол. Съоръжението ще бъде покрито и ще може да се използва при дъжд или силно слънце през летните месеци.

Зеленината ще продължи да заема важно място в училищния двор. Съществуващите дървета и насаждения се запазват, като в свободните пространства ще бъде засадена и нова растителност.

Безопасността на движението е новият акцент, който Община Бургас добавя към концепцията за обучение и спорт в откритото училищно пространство. В специално обособена зона децата ще учат правилата за движение и безопасност на пътя. Това ще повиши познанията им  в тази сфера и ще ги предпази от попадането в рискови ситуации.

ОУ "Елин Пелин" е едно от малкото, които разполагат с открита сцена. Скоро съоръжението ще бъде завършено и там ще се изнасят концерти. Красиви алеи ще свързват отделните зони и спортни площадки. Около тях ще има много пейки и места за отдих.

Финансирането на дейностите е осигурено с първия одобрен проект "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас - І етап" по новата оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега