Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РИОСВ - Бургас: За месец август има изхвърлени 65 мъртви делфини в нашия район

РИОСВ - Бургас: За месец август има изхвърлени 65 мъртви делфини в нашия район

За целия месец август има изхвърлени 65 мъртви китоподобни бозайници в района на РИОСВ – Бургас. От началото на месец септември до днешна дата са изхвърлени 5 броя.

За целия месец август има изхвърлени 65 мъртви китоподобни бозайници в района на РИОСВ – Бургас. От началото на месец септември до днешна дата са изхвърлени 5 броя. Това съобщи Милена Ярмова, главен експерт в Отдел „Биоразнообразие, защитени територии и защитени зони” в РИОСВ – Бургас в ефира на радио "Фокус".

"Броят на изхвърлените мъртви делфини както всяка година, така и през тази година е най-голям през летните месеци. От началото на месец септември забелязваме тенденция за намаляване на бройката”, обясни гл. експерт Ярмова. 

Най-много сигнали за намерени мъртви делфини тази година са получени в общините Царево и Поморие. По думите на Ярмова, тази година не е намерен труп в годно състояние за аутопсия. „Всички намерени трупове са в силно напреднал стадий на разлагане и не са в състояние за извършване на никакви изследвания”, поясни тя.

Гл. експерт Ярмова посочи, че най- често както всяка година, така и през тази, се намират трупове на вида „морска свиня” или т.нар. моткур.

„Той е най-малкият по размер делфин, който се среща в Черно море и се храни и обитава крайбрежната зона, затова е нормално най-често да срещаме изхвърлени трупове на „морска свиня”, допълни експертът. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега