Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Панайотов: Средствата за старт-ъпи остават неизползвани, трябва ни програма

Панайотов: Средствата за старт-ъпи остават неизползвани, трябва ни програма

Съветникът е входирал докладна, с която предлага Общината да изработи такава програма, която да подсигури правилното и успешно разпределение на тези средства.

"В Бюджет 2020 на община Бургас има заделени 50 000 лева за финансиране на дейности от общинска програма за подпомагане на старт-ъпи. Поради липса на правилник за тяхното изразходване тези средства към този момент оставят неизползвани, като част от тях могат да бъдат използвани за изработването на цялостна стратегия в тази посока". Това мнение изрази общинският съветник Христо Панайотов. Той е входирал докладна, с която предлага Общината да изработи такава програма, която да подсигури правилното и успешно разпределение на тези средства.

"Делът на добавената стойност генериран от МСП във високо-технологичните производствени сектори и интензивните на знания услуги достигна от 22% през 2008 г. до 27% през 2019 г. Българските МСП създават 65% от добавената стойност и 75% от работните места в страната, което е с около 10 процентни пункта повече от средното за ЕС, подкрепата за повишаване на конкурентоспособността на МСП е ключова за икономическото развитие на страната. Предприемаческата активност в България е ниска – 5.3% при средно ниво за ЕС - 12.1%, а делът на хората, които притежават и управляват действащ бизнес е под средното за ЕС – 5.4% при средно ниво за ЕС - 6.7%. По-конкретно специфична група предприятия, която създава работни места и иновации са старт-ъпите. Те се нуждаят от подкрепа  и особено след кризата с COVID-19, тъй като иновативните предприемачи и техните новаторски иновационно решения са ключови за възстановяване на икономиката", смята Панайотов.

Той подчертава, че Бургас като община е една от водещите в страната по икономическа и инвестиционна активност. Освен това разполагаме и с два университета, които развиват научно-изследователска дейност. Това са все предпоставки за успешната поява и развитие на стартъпи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега