Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пандемията остави хиляди без шофьорски книжки, пострадаха и морските спасители

Пандемията остави хиляди без шофьорски книжки, пострадаха и морските спасители

В условия на затегнати COVID мерки курсистите ще могат да се подготвят онлайн на сайта на БЧК, където е разработена електронна платформа, която покрива теорията.

Курсовете по първа долекарска помощ, които БЧК провежда, са спрени до края на април заради COVID мерките. Това води до проблем с издаването на шофьорски книжки.  Автошколи се оплакват, че заповедта на здравното министерство блокира хиляди курсисти в страната. Подобен е проблемът и с плажните спасители за летния сезон. Това е трето затваряне на курсовете на БЧК по време на пандемията, пишат от Pariteni.bg. Курсистите ще трябва да изчакат, въпреки че са покрили изпитите по курмуване и теория.

 "Лошото е, че в момента почти никъде не може да си намерите работа, ако не притежавате шофьорска книжка. Много хора са записали този курс, защото са си намерили работа и в момента не могат да започнат заради това, че нямат шофьорска книжка", заяви Красимир Георгиев, председател на УС на Асоциацията за квалификацията на автомобилистите в България.

Курсовете са спрени и при водните спасители. Подготовката за сезона започва още през февруари. До момента в Бургас са записани 36 човека, които чакат." Ще създадем такава организация май и юни, че до 15-ти юни да завършат всички тези, които проявяват желание и интерес. Имаме намерение за втора поредна година да извършим подготовка на водни спасители на морето, директно на плажа", допълни Виолета Радева, директор на БЧК - Бургас.

От БЧК заявиха, че изпълняват заповед на здравното министерство. "БЧК не бави умишлено и не е в наша полза това, да бавим подобни обучения. Не забравяйте, че все още се намираме в третата вълна", уточни д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор на БЧК.

В условия на затегнати COVID мерки курсистите ще могат да се подготвят онлайн на сайта на БЧК, където е разработена електронна платформа, която покрива теорията. След успешно положен тест остават само практическите занимания, които са между три или четири часа. "Не очаквам да имаме голямо струпване и невъзможност да откликнем на нуждите, които ще се съберат в периода, който предстои", заяви д-р Тодоровска. От БЧК информираха, че са изпратили молба до здравното министерство да възстановят курсовете по-рано от предвиденото, като предлагат това да стане след 11 април.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега