Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Панелките ще се санират и без съгласие на 100% от собствениците

Панелките ще се санират и без съгласие на 100% от собствениците

За да се санират панелните блокове безплатно от държавата, може и да не е необходимо съгласие на абсолютно всички собственици. Това стана ясно от думите на регионалния министър Лиляна Павлова.

За да се санират панелните блокове безплатно от държавата, може и да не е необходимо съгласие на абсолютно всички собственици. Това стана ясно от думите на регионалния министър Лиляна Павлова, цитирана от в. "Сега".

"Два са най-често срещаните проблеми пред общините и собствениците. Липсата на 100 % съгласие за участие в програмата, заради отказ на един или два апартамента да се включат в нея е единият от тях. Другият проблемен случай е при големите сгради – тези, които са с дилатационна фуга, имат много входове и някои от тях вече са обновени, заради което останалите не могат да кандидатстват за саниране на цялата сграда", каза Павлова. Тя съобщи, че разговаря с общините, за да се облекчи процедурата по кандидатстване.

„Ще анализираме броя сгради и най-честите проблеми, след което в края на април ще предложа на Министерския съвет варианти как да ги подкрепим. Възможно решение е ако общото събрание и общината са съгласни дадена сграда да не отпада заради липса на съгласие за участие в програмата от страна на само един или двама собственици на обекти в дадена сграда. Целта ни е да създадем малко по-голяма гъвкавост, но при преценка на юридическите и всички други рискове”, обясни министърът.

Лиляна Павлова отново каза, че след 1 януари 2016 г. и сградите с по-малко от 36 апартамента в тях ще могат да кандидатстват за обновяване с цел постигане на енергийна ефективност. 317 блока имат сключени договори с Българската банка за развитие за саниране, а заявленията са над 500. В момента се избират изпълнителли, като през есента се очаква да започнат реалните строителни дейности.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега