Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС

Парламентът избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС

Парламентът избра депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Изненадващото предложение дойде тази сутрин от премиера Пламен Орешарски. По време на представянето на кандидатурата на Делян Пеевски депутатите от ГЕРБ напуснаха залата.

Парламентът избра депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Изненадващото предложение дойде тази сутрин от премиера Пламен Орешарски.По време на представянето на кандидатурата на Делян Пеевски депутатите от ГЕРБ напуснаха залата.

Гледам на днешното предложение за назначаване на ръководител на ДАНС като на стъпка от цялостния процес на реформиране на специалните служби, посочи Пламен Орешарски при представянето на Пеевски. Възнамерявам да предложа и промяна в структурата на Министерския съвет и възлагане на координиращи, респективно вицепремиерски функции, на министъра на вътрешните работи, добави премиерът.

От своя страна Станишев заяви, че вярва на Пеевски. Поемайки тежкия кръст, ще поеме своята отговорност, защото България в момента се нуждае от стабилност, заяви лидерът на БСП, който вече е разговарял за отговорностите на поста с депутата от ДПС.

От общо гласували 204 депутати, 116 бяха „за”, 87 – „против”, 1 се въздържа. „Атака” не участваха в гласуването. След избирането си Пеевски положи клетва.Припомняме, че преди дни депутатите приеха на второ четене промени в Закона за ДАНС, според които ГДБОП преминава към ДАНС, а председателят на ДАНС ще се избира от Народното събрание по предложение на министър-председателя. Досега той се назначаваше с указ на президента по предложение на Министерския съвет.

ГЕРБ не участваха в гласуването при приемането на второ четене на измененията в пленарната зала. От партията на Бойко Борисов призоваха президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на промените, но държавният глава обяви, че ще подпише указ за обнародването им. 

33-годишният Делян Пеевски е юрист, предприемач, политик и медиен магнат.  Депутат е от парламентарната група на ДПС вече в два поредни парламента. През 2001 година Делян Пеевски става член на НДСВ, тогавашният министър на транспорта Пламен Петров го назначава за парламентарен секретар и му възлага да оглави борда на "Пристанище Варна" ЕАД - най-голямото пристанище у нас, пост от който по-късно е освободен заради липсата на образователен ценз.  През това време той е студент по право в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

От май 2005 година Пеевски е следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба. Пет месеца по-късно е назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв.  През годините скандалите съпътстват битуването му и в парламента, а и извън него.През 2007 г. името му бе замесено в скандала "Овчаров-Александров" по делото за столичната "Топлофикация".  В разправията бившият шеф на "Булгартабак холдинг" Христо Лачев обяви, че с посредничеството на директора на националното следствие Ангел Александров Пеевски лобирал за назначението на шеф на тютюневата фабрика в София, за възлагане на поръчки на конкретни строителни фирми от холдинга.Заради скандала Румен Овчаров подаде оставка.

Премиерът Станишев пък уволни Пеевски, но по-късно, под давлението на ДПС той отново бе върнат в тогавашното министерството на бедствията и авариите, оглавявано от Емел Етем.  В търговските регистри Делян Пеевски не фигурира като съдружник, но майка му Ирена Кръстева е съсобственик на една от най-големите печатници в България - ИПК "Родина" , едноличен собственик на вестниците "Телеграф","Монитор" ,Политика", "Засада", "Борба", "Меридиан мач" и телевизия ББТ.  Ирена Кръстева закупи и дружеството - собственик на ТВ7, и започна да управлява и телевизията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега