Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът на Украйна отхвърли вота на недоверие

Парламентът на Украйна отхвърли вота на недоверие

Правителството на Украйна оцеля след вот на недоверие, предават световните информационни агенции. Парламентът отхвърли внесения вот на недоверие, който бе продиктуван от масовите протести срещу президента на страната Виктор Янукович и неговото правителство след отказа на кабинета да подпише споразумение с Европейския съюз. В полза на предложението са гласували 186 народни представители, а за да бъде прието са били нужни 226.

Правителството на Украйна оцеля след вот на недоверие, предаватсветовните информационни агенции. Парламентът отхвърли внесения вот на недоверие, който бе продиктуван от масовитепротести срещу президента на страната Виктор Янукович и неговото правителствослед отказа на кабинета да подпише споразумение с Европейския съюз. В полза на предложението сагласували 186 народни представители, а за да бъде прието са били нужни 226.

Премиерът Микола Азаров се извини от името на правителствотоза действията на силите на реда срещупротестиращите в Киев през уикенда, като призова демонстрантите да не повтарят събитията от Оранжеватареволюция от 2004-2005 г. „Ние протягаме към вас ръка, която бива отблъсната отинтриганти. Такива, които жадуват за власт и се опитват да повторят събитиятаот 2004 г.“, коментира Азаров.

Междувременнопрезидентът Виктор Янукович отпътува за Китай, където се очаква да подпишесерия от споразумения за икономическо сътрудничество. Коментари относно посещениетому в Пекин в този тежък за политическия живот на Украйна момент, гласяха, чедържавният глава вероятно иска да „докаже на света, че Русия и ЕС не саединствените възможни партньори“ за бившата съветска република.

Припомняме ви,че Китай вече отпусна заем на Украйна в размер на 10 млрд. долара. ПредЯнукович обаче стои следващото предизвикателство – за продължаване на сътрудничествотомежду двете страни от особена важност може да се окаже стабилизирането наполитическия живот и икономиката на Украйна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега