Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът освободи Филип Златанов

Парламентът освободи Филип Златанов

Със 170 гласа "за" от всички парламентарни групи и само един "против" - на депутата от БСП Антон Кутев, парламентът освободи Филип Златанов като председател и член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Със 170 гласа "за" от всички парламентарни групи и само един "против" - на депутата от БСП Антон Кутев, парламентът освободи Филип Златанов като председател и член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.    

"Аз гласувах отрицателно, не защото съм против освобождаването на Златанов. Това освобождаване и сегашният дебат имаше друга цел", заяви Кутев. Трябваше да стане ясно дали има неправомерно въздействие върху политици през държавните агенции, каза още депутатът. Той категорично отхвърли твърдението на ГЕРБ, че трябва да се изчака разследването на прокуратурата. Според него председателят и зам.-председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов са направили няколко изказвания.

"За мен те можеха да кажат само две неща: Аз не съм упражнявал въздействие, аз не знам за такова въздействие – това е първата възможност. Другото нещо, което можеха да кажат, е: Аз си подавам оставката като народен представител", коментира Кутев. Тези двама души тук няколко пъти се изказаха и нито веднъж не казаха, че не са въздействали, после излязоха от залата и не гласуваха оставката на господин Златанов, каза депутатът.  Ние не изпълнихме нашата роля. Не показахме с пръст кои са виновните за сегашната ситуация – Цветанов и Борисов, заяви Антон Кутев.

Припомняме, че името на Златанов нашумя благодарение на тефтерчето му, в което бяха записани инициали на политици и записки за атаки срещу публични фигури. Той сам подаде оставка, малко след като прокуратурата му повдигна обвинение.

Гласуването на оставката му се провали на два пъти тази седмица, след като в сряда беше отложено, за да бъде изслушан Златанов, а в четвъртък, когато той не дойде, защото бил в провинцията, Христо Бисеров (ДПС) поиска лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които не присъстваха в залата, да дадат обяснение за инициалите Б.Б. И Ц.Ц. в тефтерчето на председателя на комисията за конфликт на интереси.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега