Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Партии сигнализират за масови адресни регистрации в Несебър преди изборите

Партии сигнализират за масови адресни регистрации в Несебър преди изборите

Сигнал за тенденциозно извършени от началото на 2015 г. незаконни адресни регистрации на физически лица на територията на Община Несебър е подаден до Главния прокурор Сотир Цацаров от ръководството на ГЕРБ в морската община. Общата позиция и изнесената в детайли информация е подкрепена още от представителите на политическите партии ПП ДСБ, ПП СДС, ПП БЗНС, ПП НФСБ, ПП АБВ, ПП Движение 21, ПП ССД.

Сигнал за тенденциозно извършени от началото на 2015 г. незаконниадресни регистрации на физически лица на територията на Община Несебър е подадендо Главния прокурор Сотир Цацаров от ръководството на ГЕРБ в морската община.Общата позиция и изнесената в детайли информация е подкрепена още от представителитена политическите партии ПП ДСБ, ПП СДС, ПП БЗНС, ПП НФСБ, ПП АБВ, ПП Движение21, ПП ССД.

Сигналът, свързан с  неправомерновключване в избирателните списъци на лица, за които не са налице законовитепредпоставки за упражняване на вот в Община Несебър, е изпратен и до министърана вътрешните работи Румяна Бъчварова, на министъра на регионалното развитиеЛиляна Павлова, както и до областния управител Вълчо Чолаков. В становището сиподписаните политически представители са изразили притесненията си, чеизвършените неправомерни действия и актове вече са опорочили сериозно предстоящитеместни избори наесен.

„Искаме данасочим вниманието на компетентните органи към една порочна практика, която езавладяла община Несебър и считаме, че незабавно трябва да бъде извършенапроверка. Нужни са конкретни действия за преустановяване на тази дейност, скоято изкуствено и незаконно се променяброя на гласоподавателите за предстоящите местни избори. Настояваме зазаличаване на незаконно регистрираните лица от списъците на Община Несебър и затърсене на отговорност за евентуално извършените закононарушения”, коментираобластният лидер на ГЕРБ-Несебър Златко Димитров.

Подписалите сев документа сигнализират до Главния прокурор за множество случаи, в които голямброй лица, в качеството си на работници и служители във фирми, които упражняватдейност в к.к.Слънчев бряг, Несебър, Св.Влас и др., биват заставени да подаватдокументи за адресни регистрации в общината,без реално да живеят в нея. „Всяка сутрин и надвечер се вижда как микробуси иавтобуси транспортират същите тези лица, които вече са в регистрите на ОбщинаНесебър и уж живеят на територията на общината, но реалните им домове сенамират извън територията й. Нашите притеснения са, че новорегистрираните сестрахуват за работата си и изпълняват нарежданията на работодателите си запромяна на адресите си. Така категорично се погазва техния личен избор на постоянен и настоящ адрес и грубо се навлизав гражданско- правната сфера както на „употребените“ лица, така и на всички нас– реалните жители на Община Несебър, както и политическите партии - извън тези,които ръководят общината понастоящем”, се казва в сигнала.

Съгласно официалните данни на ГД „ГРАО” към 15 май 2015 г., населението по постоянен адрес в Община Несебър е 24 388, а по настоящ адрес е 29 925, като  лицата, които имат регистриран постоянен адрес извън общината, но с настоящ адрес в общината е 8 019.

„Повече от ясно е, че преобладаваща част от тези лица ще поискат да бъдат вписани в избирателните списъци по настоящ адрес съгласно чл.36 от Изборния кодекс, което се прави не по-късно от 14 дни преди изборния ден. Считаме, че съвсем преднамерено и организирано, но абсолютно незаконно, са  създадени условия за наличието на предпоставката по ал.2 към същия чл.36 от ИК, а именно: избирателят да има настоящ адрес през последните 6 месеца преди изборния ден в съответното населено място”, категоричен е общинският лидер на ГЕРБ-Несебър Златко Димитров.

През периода м.януари – м.април 2015г., броя на лицата със заявен постоянен адрес в гр.Несебър е 134, а за настоящ адрес -  426 лица. Един от фрапиращите случаи на регистрирани повече от 8 души на един адрес е този в гр.Несебър, ул.Емона №4, където са регистрирани 11 лица. В сигнала се посочват още много конкретни случаи за масови регистрации по настоящ адрес в Свети Влас, Обзор, селата Тънково, Гюльовца, с.Приселци и с.Раковсково. Фрапантен пример за това е и Кошарица - на ул.”Бузлуджа” №4 са регистрирани 11 лица, а на ул.”Желю Войвода” №14 – 8 лица.

„Тези масови адресни регистрации не могат да останат незабелязани, защото всичко това води до нарушаване на целта на закона и на принципите, залегнали в Изборния кодекс, което несъмнено ще има за последица опорочаване на целия изборен процес и резултат. Съобщават ни масово за случаи за извършени регистрации по адреси на търговски обекти, а не на жилищни такива, каквото всъщност е законовото изискване. Очакваме спешни действия след оповестяването на тази информация и възстановяване на законността в община Несебър”, коментират подписалите се в сигнала политически представители.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега