Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пасарелките на "Трапезица" с номинация за престижна строителна награда

Пасарелките на "Трапезица" с номинация за престижна строителна награда

Ремонтът на кръстовище "Трапезица", както и конструирането на двете пасарелки над него, са един от ключовите компоненти в изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", изпълняван от Община Бургас.

Пасарелките на "Трапезица" получиха заслужена номинация от Строителните Оскари - LUXURY PROPERTY AWARDS 2016. Съоръжението е претендент в категорията за инфраструктурни проекти. Дали ще успее да пребори конкуренцията, ще разберем на 3-ти ноември, когато ще се състои церемонията по награждаване.

Ремонтът на кръстовище "Трапезица", както и конструирането на двете пасарелки над него, са един от ключовите компоненти в изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", изпълняван от Община Бургас.

Пешеходен надлез "Трапезица" се реализира като комплексно съоръжение, включващо реконструираното в тип "кръгово" кръстовище "Трапезица" и изградения пешеходен надлез. Пешеходен надлез "Трапезица" представлява Х-образен възел със затворени краища, обединяващ шест пешеходни моста в единна структура. Съоръжението е със светъл отвор с височина 6 метра и служи да се премостят четирите платна на новоизграденото кръгово кръстовище.

В четирите вертикални комуникационни клетки са разположени асансьори, подходящи за обслужване на хора в наравностойно положение, велосипедисти и майки с деца. Мостовете и ядрото на пасарелката за изградени от ефирна стоманена конструкция, метални парапети и решетки с пълзяща растителност под тях. Стълбищата са съчетание от стоманобетонна и стоманена конструкция със стоманени парапети. 

Предизвикателство се оказа изграждането на един съвременен архитектурен образ. Въпреки, че е съоръжение за транзитно преминаване, чрез озеленяването и разположените на определени места пейки, пешеходното съоръжение придобива един по-атрактивен и привлекателен вид като място за моментен отдих или дори социален контакт.

Конкурсът LUXURY PROPERTY AWARDS 2016 се провежда за шеста поредна година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега