Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пчеларите от с. Индже Войвода: Няма как да се отказваме, когато всички са зад нас /Снимки и Видео/

Пчеларите от с. Индже Войвода: Няма как да се отказваме, когато всички са зад нас /Снимки и Видео/

"Сега като виждаме тази подкрепа на хората, аз съм много благодарен и заради това, няма да спрем да се борим, ще продължим нашата идея, нашата кауза. Каузата България, нашето семейство и нашата мечта", каза Димитър Станчев.

Над 100 души протестираха този следобед пред сградата на ОДМВР-Бургас в защита на Димитър и Ралица от с.Индже Войвода. Младото семейство, развиващо земеделски бизнес, преди дни обяви, че ще затворят своята пчеларска ферма, заради проверки, които правят няколко институции, включително и ДАНС.





Според част от протестиращите проверките са скалъпени, защото бизнесът им се развива успешно и някой си е набелязал да го открадне. Димитър Станчев, пък сподели, че според него става дума за завист. 

"Няма как да се отказваме, когато всички са зад нас. Нека се спре с терора върху всички млади хора, върху работещите хора за хляба си, за семействата си. Искаме нормални условия за работа и когато протича каквато и да е проверка, тя не е страшна... Въпросът е да протече по правилния начин и когато има някакви констатации, няма проблеми. Ако има грешка, има и решение. Ние не смятаме, че живеем в бананова република. Смятаме, че живеем в нормална държава, не говоря европейска, но нормална. Искаме да я строим и да я поддържаме. Тя е нашата държава. Притиснати под тези обстоятелства, нямахме друг вариант и бяхме длъжни да съобщим, че ние не работим. Сега като виждаме тази подкрепа на хората, аз съм много благодарен и заради това, няма да спрем да се борим, ще продължим нашата идея, нашата кауза. Каузата България, нашето семейство и нашата мечта", каза Димитър Станчев. 





„Ние сме възмутени! Защо ДАНС ни проверява? С какво ние застрашихме националната сигурност? Всички проверки бяха инициирани от бургаското подразделение на ДАНС. На втората проверка ние си поискахме заповедта, въпреки, че те отказаха да я дадат.  Тогава видяхме, че е инициирана от ДАНС Бургас. Няма конкретно обвинение до сега. Единствено сме получили шест контролни листа от разплащателна агенция. За четири от тях ние сме подали възражения, защото имаме това право. Все още нямаме отговори”, заяви Димитър.

Ралица от своя страна коментира, че не обмислят да съдят държавата, но ако се стигне дотам и ако спечелят делото, всичко ще бъде дарено. В края на протеста Димитър благодари коленичейки за получената подкрепа от всички присъстващи.

На днешната проява присъстваха граждани и политици от Бургас, Созопол и Царево.

Публикувахте от PoligrafF.net в Петък, 20 януари 2023 г.
------------------

Публикувахте от PoligrafF.net в Петък, 20 януари 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега