Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Педиатър: Деца под 5 години да не носят маски

Педиатър: Деца под 5 години да не носят маски

"Те не могат да ги пазят чисти, не ги носят правилно, пипат ги постоянно", смята д-р Таня Андреева.

„Децата под 5-годишна възраст не трябва да носят маски. Те не могат да ги пазят чисти, не ги носят правилно, пипат ги постоянно. Освен това въглеродният диоксид, който издишват, може да затрудни дишането им”. Това заяви в ефира на NOVA д-р Таня Андреева, педиатър и детски ревматолог.

„Не смятам, че е необходимо в училище децата да носят маски навсякъде. Те трябва да се ползват в коридорите и общите пространства", поясни тя.

По думите й дистанционното обучение доведе до редица проблеми. „Част от децата останаха затворени и тези, които живеят в апартаменти, престанаха дори да искат да излизат. Те се страхува да играят с връстниците си. Престанаха да се движат, започнаха да спят неспокойно, ядяха по-често", обясни специалистът. При случай на коронавирус обаче, родителят трябва по най-бързия начин да вземе детето от училище и да се обади на личния лекар, категорична бе д-р Андреева.

"При децата вирусът отново се установява с PCR или бърз тест. Много по-рядко при тях е възможно да има усложнения, за които постоянно се говори", поясни детският ревматолог. И заяви, че добрата храна, движението и добрият сън са много важни за изграждането на силен имунитет. Тя апелира родителите да не прекаляват с имуностимулаторите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега