Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пет начина да се справим със слънчевото изгаряне

Пет начина да се справим със слънчевото изгаряне

Сезонът на слънчевите бани започна, но с него дойде и сезонът на слънчевите изгаряния. Универсалният съвет срещу болезнения загар е употребата на крем или олио със слънцезащитен фактор, но дори той няма да помогне, ако прекалим със слънцето.

Сезонът на слънчевите бани започна, но с него дойде и сезонът на слънчевите изгаряния. Универсалният съвет срещу болезнения загар е употребата на крем или олио със слънцезащитен фактор, но дори той няма да помогне, ако прекалим със слънцето.

Предлагаме ви пет домашни трика за борба със зачервяването и сърбежите, които могат да ви помогнат, ако все пак слънцето изгори кожата ви. Хубавото в тях е че са напълно достъпни и можете да си ги приготвите с продукти, които вече са налични в дома ви. Освен това, те не само ще намалят болката и сърбежа, но и ще подхранят кожата ви:

1. Студено мляко - добре познатият стар трик - прясно или кисело мляко, което се нанася върху зачервената кожа, за да успокои болката и да подхрани загорелите местенца. Тайната е в протеиновият филм, който млякото оставя върху кожата, което успокоява и подхранва най-горните слоеве, така че да не се налага да спите “на закачалка”.

2. Прясно сварен чай - танините отнемат горещината и оставят усещане за прохлада. Освен това, тези ценни съставки възстановяват нивата на Ph в кожата и по този начин я подхранват и възвръщат гладкостта й. Добре е да оставите чая леко да изстине, след което или полейте върху изгорелите места, или нанесете с памучен тампон.

3. Паста от краставици - освен че с нея можете да си направите разхлаждащ таратор, можете да освежите и кожата си. Краставицата съдържа полезни антиоксиданти и има аналгетично действие - спира болката и сърбежа и успокоява раздразнената кожа. Освен това оставя освежаващ аромат, който не дразни и не натоварва и без това изтощения след дългия ден на плажа организъм.

4. Ябълков оцет - колкото и невероятно да ви се струва нанасянето на киселина върху раздразнената кожа, всъщност оцетът е полезно оръжие срещу възпалението. Премахва сърбежа и болката и успокоява кожата. Добре е обаче след това да се нанесе хидратиращо мляко, за да се възстанови балансът.

5. Домати/Доматен кетчуп - още един малко невероятен лек, който обаче има доста силен ефект. Доматите успокояват кожата, действат противовъзпалително и спират болката. Тук обаче също важи правилото за дълбоката хидратация след като болката попремине и кожата се успокои.

Хидратиращите млека и кремове за след слънце всъщност са приложими и дори препоръчителни след всички тези хитринки, тъй като съдържанието им е обикновено съобразено с нуждите на кожата след изтощителното влияние на слънцето.

Добре е да се знае, че дори да не бягате на плажа при всяка възможност, разходката на открито и дори ходенето до работа и магазина също се броят за излагане на слънце, затова е препоръчително да се използват и продукти със слънцезащитен фактор преди всяко излизане през деня. През лятото са препоръчителни и кремовете с подхранващо и хидратиращо действие, за да се чувствате свежи през целия ден.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега