Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пет партии ще пратят депутати в Брюксел

Пет партии ще пратят депутати в Брюксел

На фона на резултатите от изборите за Европейски парламент вече са почти ясни 17-тимата български евродепутати, които ще представляват страната в Брюксел през следващите пет години.

На фона на резултатите от изборите за Европейски парламент вече са почти ясни 17-тимата български евродепутати, които ще представляват страната в Брюксел през следващите пет години, съобщава bTV.

ГЕРБ е победителят в битката за европейския парламент. Партията на Бойко Борисов успя да пребори БСП с 10%. Данните са на база 80% от извадката на паралелното преброяване. За ГЕРБ са дали гласа си 29,3% от имащите право на глас.

БСП са втори с 19,3 от гласовете, а ДПС печели 19,2 на сто и заема третото място. Четвърти са „България без цензура”. Партията на Николай Бареков взе 10,6% от гласовете.Реформаторският блок взима проценти около избирателния праг. При 80% от извадката данните за реформаторите са 5,7% от гласовете на българите, при 85% от извадката – 5,9%.

Шести са АБВ с резултат от 4,1%. Двете националистически формации „Атака” и Националния фронт за спасение на България са с еднакъв резултат – 3,2%.

Ето как изглеждат тези проценти, превърнати в депутатски мандати: ГЕРБ ще има шестима представители в Брюксел. БСП взима четири депутатски места. Бройката до 17 запълват четирима депутати от ДПС, двама от „България без цензура” и един от Реформаторския блок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега