Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петков: Нашите моряци са обратно в безопасност в България

Петков: Нашите моряци са обратно в безопасност в България

"Фокусираме се върху спасяването на моряците от кораба „Рожен”, който се намира на пристанището в Черноморск.", коментира Петков.

Mоряците от „Царевна” вече са си в България. Преди минути кацнаха с правителствения самолет на летище Варна и бяха посрещнати от близките си, както и от министър-председателя Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска. 

"Нашите моряци са обратно в безопасност в България. Радвам се, че ги посрещнахме и сега те са със своите семейства. Фокусираме се вече върху спасяването на моряците от кораба „Рожен”, който се намира на пристанището в Черноморск. Нека днес да приемем, че имаме един много добър резултат и да се фокусираме върху спасяването на втория кораб и се надяваме да видим скоро и капитана на „Царевна”, но той ще остане, докато излезе самият кораб". Това бяха първите думи на премиера Кирил Петков, след като посрещна моряците ни.

Петков каза още, че капитанът на кораба „Царевна” се чувства в безопасност и има провизии и се надява да запази кораба като един истински капитан. Премиерът  обясни също, че на борда на „Рожен” моряците имат храна за 3 месеца. Министърът на външните работи Теодора Генчовска от своя страна увери, че от 13 март властите са в ежедневен контакт с капитана на кораба „Царевна”. 

По думите ѝ до момента от „Рожен” са евакуирани 6 човека, а корабособственикът е оказал голямо съдействие. Никаква комуникация не е имало с Донецката народна република, подчерта Генчовска. Нашето правителство е било в контакт с украинската, и с руската страна, когато е било необходимо, за да се случи евакуацията на моряците ни.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега