Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петков: С всеки оставащ час от нашето управление си връщаме контрола над ГКПП "Капитан Андреево"

Петков: С всеки оставащ час от нашето управление си връщаме контрола над ГКПП "Капитан Андреево"

По негови думи благодарение на екипа и усилията на правителството в лицето на БАБХ и министерство на земеделието, контролът на храните е върнат на държавата.

"С всеки оставащ час от нашето управление си връщаме обратно контрола над Европейската граница ГКПП Капитан Андреево. Работим усилено, за да възстановим върховенството и силата на закона, икономическия просперитет и икономическа стабилност в България, контрола върху качеството на храната и възстановяването на здравето на българските граждани.", написа в профила си във Facebook премиерът в оставка Кирил Петков. 

Петков също така акцентира, че по покана на Продължаваме Промяната на Капитан Андреево е извършен одит от страна на Европейската Комисия. "В продължение на 4 дни, по 12 часа на ден, ГКПП Капитан Андрево бе одитиран от експерти на DG SANTE, чиито окончателен доклад ще бъде публикуван през есента. Ние апелираме това да стане възможно най-скоро. По предварителни данни одиторите са констатирали множество нарушения в предишните практики, които повдигат редица въпроси. Например разрешавани ли са през последните 10 години недопустимо високи нива на пестициди във вносните плодове и зеленчуци? По последни изчисления количествата плодовете и зеленчуците със завишено съдържание на пестициди, които са достигали до масата на гражданите в България и Европа, са били до 7 пъти по-големи от сега. За последните 10 години причинените парични загуби и пропуснати ползи за държавата са оценени на поне 250 милиона лева.", се казва още в поста. 

По негови думи благодарение на екипа и усилията на правителството в лицето на БАБХ и министерство на земеделието, контролът на храните е върнат на държавата. "Ние вече можем да гарантираме високо ниво на безопасност на храните за българския и европейския потребител, които отговарят на същите стандарти на контрол, както на всяка друга европейска граница. Това значи по-здрави български деца и граждани.", казва още премиерът. 

Според него благодарение на усилията на правителството, занапред в държавата ще влизат допълнително почти 50 милиона лева на година. Петков подчертава, че за постигането на това са били нужни само 6 месеца. 

"Със средствата от тези приходи за следващите 10 години, държавата може да се погрижи за:

• построяването на поне 4 нови областни болници;• обзавеждането и оборудват на поне 6 детски болници; 

• извършване на основен ремонт на поне 15 областни болници; 

• закупуване на поне 52 нови ядрено магнитни скенери или 6 000 бебешки кувьоза.

• Общинска инфраструктура – пътни и ВиК проекти за нуждите на абсолютно всички общини в България, заявили проектите си към момента

Бъдещето за всички ни ще е по-светло, ако заедно обединим усилия да се върне държавността и справедливостта!

А това е от значение за нас като българи и европейски граждани.", завършва публикацията си Кирил Петков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега