Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петър Кънев: Гръцкият бизнес може да се прехвърли у нас

Петър Кънев: Гръцкият бизнес може да се прехвърли у нас

„Държавите на полуострова са като скачени съдове. Няма как България да е добре, когато съседите ѝ са зле. Заради кризата в Гърция, последици за нашата икономика ще има. Има шанс част от гръцкия бизнес да се прехвърли у нас и това вече се случва. Не е голяма драма да излязат от еврозоната, но как ще се развият нещата е трудно да се каже“, коментира народният представител ПГ на Коалиция „БСП лява България“ Петър Кънев в Бургас днес.

„Държавите на полуострова са като скачени съдове. Няма как България да едобре, когато съседите ѝ са зле. Заради кризата в Гърция, последици занашата икономика ще има. Има шанс част от гръцкия бизнес да се прехвърлиу нас и това вече се случва. Не е голяма драма да излязат от еврозоната,но как ще се развият нещата е трудно да се каже“, коментира народниятпредставител  ПГ наКоалиция „БСП лява България“ Петър Кънев в Бургас днес.

Той посочи, че т. нар. „банкова ваканция“ по никакъв начин няма да сеотрази на финансовите институции с гръцки собственици у нас. По думите му, ощев самото начало гръцките инвеститори са изтеглили капиталите си и в моментатези банки оперират изключително с български пари. Това означава, че няма начинбанковата криза в южната ни съседка да повлече и българските клонове нагръцките банки.В Бургас Кънев проведе редовната си „отчетна среща“ с представители намедиите. На тази среща той посочи, че част от законовите реформи, свързани сбизнеса, вече са реалност – падането на графиците за отпуските, законът затърговските вериги, както и правото на работодателите да пенсиониратпринудително служителите си.

„Аз още нямам обяснение защо бе забранено на работодателите да освобождаватхора на пенсионна възраст. У нас има 150 000 млади хора,чакащи за работно място, и 200 000 работещи пенсионери. От една страна искаме замразяване напенсионната възраст, от друга - хайде сега пенсионерите да имат право даработят“, коментира депутатът.Днес той бе и на среща със занаятчиите. По време на разговорите бяхазасегнати основните трудности, които срещат представителите на този бранш.Кънев уточни, че локалните проблеми ще бъдат формулирани в писмен вид, за да сепотърси решение на национално ниво.

Социалистът изрази и радостта си от успеха на волейболистите ни в Баку. Тойсподели, че е посетил един от мачовете ни на Европейските игри и поеангажимента да работи за привличането на европървенства по волейбол в Бургас,след отварянето на зала „Арена“.

„Оказа се, че експериментът с разделянето на две на националния отбор е успешен. Независимо в какво състояние е държавата ни,волейболът ни е единственият колективен спорт на високо ниво.Спортът е функция на икономиката. Дано в тези класации не достигнем същите позициикато тези по икономически показатели“, коментира Кънев.„Доволен съм, че кметът на Бургас разбира, чеголям град като нашия без зала не може, но и зала без силни отбори в А група - също не може“, допълнидепутатът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега