Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петър Стоянович представя в Бургас книгата си за цар Фердинанд

Петър Стоянович представя в Бургас книгата си за цар Фердинанд

„Фердинандеум“ е единствената досега книга за мирните години на цар Фердинанд, поставил начало на европеизацията на България преди 150 години.

Проф. Петър Стоянович ще представи книгата си „Фердинандеум“ за първи път пред бургаска публика на 20 септември 2022 г., от 18 ч., в книжарница „Хеликон“ на ул. „Александровска“ 51.

Книгата проследява модернизацията на България от 1887 г. до 1912 г. В масивния си труд Стоянович описва развитието на страната от Освобождението до Балканската война. Минавайки през армията, архитектурата, инфраструктурата, културата и изкуството, авторът навлиза и в личния живот на Фердинанд, хвърля светлина върху семейството му, върху предпочитанията и дори върху пороците му. Разказът върви леко, езикът е жив и образен.

„Фердинандеум“ е единствената досега книга за мирните години на цар Фердинанд, поставил начало на европеизацията на България преди 150 години.

„Тази книга е венецът на едни дългогодишни мои изследвания, които намериха публикации в отделни по-малки книги, но това сега е увенчаването на този труд“, коментира проф. Стоянович.

В присъствието на автора и на видните ни историци проф. Милко Палангурски и проф. Веселин Янчев, публиката ще има възможност да участва в свободен разговор за епохата и нейните герои.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега