Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пламен Янев: И тази година десетки деца ще получат подаръци, благодарение на „Елха на доброто“

Пламен Янев: И тази година десетки деца ще получат подаръци, благодарение на „Елха на доброто“

В деня преди Бъдни вечер пакетите ще достигнат до нуждаещите се деца и семейства чрез отделите за закрила на детето в областта, Центровете за обществена подкрепа, приемните семейства и случаите, с които работи регионалният координатор на „Надежда и домове за децата“.

Благотворителната инициатива „Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас и тази година ще зарадва десетки деца от социално слаби семействата, както и деца, настанени в приемни семейства, в навечерието на Коледа и Нова година в Бургаска област.

Кампанията на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца се провежда за осма поредна година с подкрепата на Пламен Янев – областен управител и Председател на ОКМД  Бургас. Областна администрация Бургас е пионер в инициативата и активен партньор на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца.

Тази година над 300 пакета с играчки, книжки, нови дрехи, памперси, обувки, козметика и хранителни продукти за децата отрупаха елхата. В благородната инициатива се включиха редица организации, училища, фирми, граждани и служители на Областна администрация Бургас, сред които: „Зонта клуб Бургас“, Сдружение „Клуб жени на науката“, Женско сдружение „Самосъзнание“, Църква „Благовестие“ и много други.

Коледни пакети бяха дарени и от студенти от специалност „Социална педагогика“ към Университет „Асен Златаров“, деца от бургаските училища ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Климент Охридски“, Училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“, Професионална гимназия по механотехника и електроника, както и от малкия Валери, който е оставил своите 6 пакета, но без да добави повече информация за себе си.

„Благодаря на проф. Севдалина Турманова, която започна тази прекрасна инициатива, и на всички областни управители, които я превърнаха в традиция. Благодаря и на големите, и на малките благодетели за това, че дариха усмивки и надежда в навечерието на най-светлите празници“, каза Пламен Янев. 

В деня преди Бъдни вечер пакетите ще достигнат до нуждаещите се деца и семейства чрез отделите за закрила на детето в областта, Центровете за обществена подкрепа, приемните семейства и случаите, с които работи регионалният координатор на „Надежда и домове за децата“.

Областният управител и организаторите на кампанията - НПО „Надежда и домове за децата – клон България“, представителите на социалните институции – ОЗД и ЦОП, екипът на проект „Приеми ме“ благодарят на всички дарители за това, че ще направят по-светли и радостни предстоящите празници за децата в риск.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега