Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плащаме повече за природен газ и парно от 1 април - не, не е шега!

Плащаме повече за природен газ и парно от 1 април - не, не е шега!

Цената на парното и природния газ ще скочи от 1 април. Цената на синьото гориво ще се повиши със 7-8%. Това сочат прогнозите съобщени днес от председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Цената на парното и природния газ ще скочи от 1 април. Цената на синьото гориво ще се повиши със 7-8%. Това сочат прогнозите съобщени днес от председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Цената на парното и топлата вода ще се повиши с различен процент за различните дружества. Във връзка с преговорите, които се водят с Русия, за намаляването на цената на природния газ, Ангел Семерджиев обясни, че ако това се случи, промените ще бъдат отразени веднага и ще има намаление на цената и за българските потребители. Председателят на ДКЕВР обясни още, че компаниите, които най-вече бавят плащанията си към газовите компании са топлофикационните дружества.

Днес стана ясно, че от 1 юли ще има и скок на цената на електроенергията. Шефът на ДКЕВР заяви, че се надява покачването да е до 10%. Той обясни, че основната причина за поскъпване на производствената цена на тока е закупуването на квоти въглеродни емисии от началото на следващата година. За това имат основание да искат по-висока цена всички централи с изключение на ядрената ни централа, каза още Семерджиев.

По думите му регулаторът ще направи всичко по силите си скокът да се усети най-малко от потребителите.Предстои до края на месеца ДКЕВР да вземе решение за цените на тока.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега