Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пловдивчани помляха стадион "Лазур"

Пловдивчани помляха стадион "Лазур"

Агитката на „Ботев“ – Пловдив нанесе тежки щети на бургаския стадион „Лазур“ по време на снощния финал за купата на България срещу Лудогорец. Запалянковците подпалиха секторите си, трошиха седалки и огради. Начален тласък на агресията се оказа първият и последен за мача гол, който отреди победа на разградските орли.

Агитката на„Ботев“ – Пловдив нанесе тежки щети на бургаския стадион „Лазур“ по време наснощния финал за купата на България срещу Лудогорец. Запалянковците подпалихасекторите си, трошиха седалки и огради. Начален тласък на агресията се оказапървият и последен за мача гол, който отреди победа на разградските орли.

„В началотовсичко бе спокойно. Агитката на Ботев бе подготвила хубава хореография,подкрепяха отбора си“, разказа за PoligrafF.net очевидец. Зрителите на стадион „Лазур“ сабили около 15 000 души, като едва 2 000 – в подкрепа на Лудогорец.Въпреки това, именно орлите откриха резултата още в 58-ата минута след гол наРоман Безяк. Минути по-късно,драмата в секторите започва.

Агитката от сектори Б и В започват да хвърлятбомбички и да палят факли. Последните политат към границите на терена, къдетоподпалват хвърлените в началото на срещата хартии. За секунди огънят обхващарекламните транспаранти и достига до LED таблата.

Огнената стихиястава причина реферът да прекъсне мача за цели 17 минути. През това време,служителите на реда се опитват да загасят огъня първо с пожарогасители. Следкато претърпяват неуспех, на терена излиза противопожарна кола, коятонай-накрая успява да овладее стихията. Междувременно,пловдивчани продължават да вилнеят.

В 90-тата минута и първите минути отпродължението, огражденията на терена са вече изпотрошени и запалянковцитепроникват на терена. Служителите на реда успяват да ги върнат в сектора им иобграждат пролуката, за да попречат на следващите опити на пловдивчани данахлуят на терена.В резултат, освенрекламните пана и LED таблата, изпотрошени са най-малко 20седалки.

Точните данни за щетите все още не са изяснени, подготвя се протокол,обясниха ни от пресцентъра на „Черноморец“.

„Това не ни сеслучва за първи път, вероятно няма да е и за последен. По такива големи срещивинаги има инциденти от този сорт, макар че не бива да е така“, коментира пред PoligrafF.net пресаташето на„Черноморец“ – Ивайло Иванов. Той ни обясни, че щетите ще бъдат описани днес,след което ще бъдат изпратени на отбора, както е по правилник.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега