Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плувецът Цанко Цанков стана "Бург на годината" 2019

Плувецът Цанко Цанков стана "Бург на годината" 2019

Призът "Завърнали се младежи" спечели отборът на Професионалната гимназия по механотехника и електроника.

Плувецът Цанко Цанков е тазгодишният носител на приза "Бург на годината". Той е първият човек, преплувал Бургаския залив, преодолявайки разстоянието от около 45 километра за близо 14 часа.

"За мен е огромна чест да получа тази награда. Горд съм, че моят спорт - плуването, намери място в тази класация. Благодаря на Община Бургас и кмета Димитър Николов за подкрепата, която дават на плувните спортове", каза носителят на приза Цанко Цанков.

Сред номинираните за бриза "Бург на годината" бяха доц. д-р Теодор Седларски - за модернизирането на образователния модел в Бургас, композиторът Стефан Диомов - за цялостния му принос към Бургас, магът Йордан Янев - Зайн - за личната му кауза "Остани в България", Симеон Димитров - за създадената от него специалност "Актьорско майсторство" в Бургас и за неговите постановки.

Призът "Завърнали се младежи" спечели отборът на Професионалната гимназия по механотехника и електроника за проекта си на футуристичния "баткомобил". Останалите номинирани в тази категория са: Нургюл Салимова за многобройните ѝ успехи по шахмат и през 2019 г, Анамария Коева - за поддържане имиджа на Бургас като люлка на таланти и поетичното майсторство и отличията ѝ в областта на изкуството.

Бургаският художник Атанас Стоянов стана "Художник на годината" на Бургас за 2019 година. Връчването на приза стана по време на откриването на традиционната никулденска изложба на бургаските художници. В тазгодишното ѝ издание се представят близо 80 творби, създадени през настоящата година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега