Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ПМГ "Акад. Никола Обрешков" поиска сградата на Коджакафалията

ПМГ "Акад. Никола Обрешков" поиска сградата на Коджакафалията

С безспорните резултати на възпитаниците си Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков” - Бургас е известна не само в страната, на Балканите, но и по целия свят.

С безспорните резултати на възпитаниците си Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков” -  Бургас е известна не само в страната, на Балканите, но и по целия свят. На различните международни форуми възпитаниците на ПМГ не само реализират себе си и показват своите възможности, те представят Бургас и страната ни. Участието на талантливите деца в национални и международни състезания е свързано със средства, които училището не може да осигури.

Затова училищното настоятелство си поставя за цел да обедини усилията на обществото, за да продължат успехите на децата, каза Петьо Дончев, родител и член на настоятелството. Сред стремежите на настоятелството е и създаването на все повече допълнителни извънкласни форми на обучение, за които обаче сградата на гимназията вече е отесняла. През 2008 г. е одобрен проект за ново крило към сегашната сграда да гимназията, но кризата осуети изграждането му.

Сега погледите на ръководството и училищното настоятелство се насочват към съседната сграда на Дома за деца лишени от родителски грижи „А.Коджакафалията”. Сградата скоро ще бъде освободена и ръководството на гимназията ще проведе необходимите разговори за нейното приобщаване към ПМГ „Акад. Никола Обрешков”.

На днешната пресконференция стана ясно също, че именно гимназията ще бъде домакин на една от най-престижните международни математически олимпиади за ученици на възраст от 13.5 до 15.5 години, която през 2013 г. за  първи път ще стъпи в Европа. Това съобщи Станчо Славов, директор на ПМГ „Акад. Никола Обрешков”.

През тази учебна година бургаската математическа гимназия отпразнува 41 години от основаването си. През годините нейни възпитаници са били винаги на призови места в състезания от различен мащаб и в различни сфери. ПМГ – Бургас осигурява изключително качествено обучение не само по математика и други точни науки, но и по чужди езици и български. На матурите всяка година нейните зрелостници показват най-високи резултати в страната. Затова вече четвърта поредна година гимназията получава грамота от министъра на образованието, младежта и науката.

Бургаската математическа гимназията осигурява „летящ старт” в живота на всички свои възпитаници. 98% от абитуриентите продължават  обучението си в престижни ВУЗ-ове у нас и чужбина. През тази година 156 зрелостници ще напуснат училищните скамейки, а резултатите от предварителните изпити показват, че те вече са студенти. Всъщност, за голяма част от учениците бъдещето е известно още от 11 клас – класирали се на призови места по международни олимпиади, те практически са приети в най-престижните висши учебни заведения по света.

Освен у нас, възпитаниците на ПМГ-Бургас предпочитат да продължат образованието си в САЩ, Великобритания, Канада и Германия, уточни Славов. Насочват се към авангардните в  момента специалности, като компютърни науки, бизнес информатика, компютърна математика и други специалности, които им дават възможност да започнат работа със заплата – четирицифрено число, или да основат високодоходен собствен бизнес.

По международните форуми бургаските „отличници” премерват сили с националите на Русия и Китай – държави, които сформират отборите си като подбират таланти сред десетки хиляди, а в Китай и сред милиони талантливи деца от различни възрасти. И въпреки това бургаските ученици успяват да представят блестящо страната ни, неизменно да завоюват по няколко медала и призови места и да затвърдят реномето на ПМГ „Акад Никола Обрешвов” като едно от най-солидните училища в света.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега