Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

По 30 000 души дневно трябва да подават данъчна декларация

По 30 000 души дневно трябва да подават данъчна декларация

Над 200 000 от очакваните декларации за облагане на доходите ще постъпят в НАП в последните 7 работни дни до края на април 2014 г. От началото на годината до момента са подадени близо 300 000 формуляра, като всеки десети от тях е изпратен по електронен път. До края на кампанията – 30 април 2014 г. се очаква да постъпят над 500 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица.

Над 200 000 оточакваните декларации за облагане на доходите ще постъпят в НАП в последните 7работни дни  до края на април 2014 г. Отначалото на годината до момента са подадени  близо  300 000 формуляра, като всекидесети от тях е изпратен по електронен път. До края на кампанията – 30 април 2014г. се очаква да постъпят над 500 000 декларации за облагане на доходите нафизическите лица.

От НАП припомнят, чедекларирането на доходите може да стане и в последния възможен ден – 30 април,но тогава е много вероятно да се наложи чакане на опашка. Данъчните формулярисе подават по електронен път, подписани с електронен подпис, по пощата собратна разписка, на място в някои пощенски офиси срещу входящ номер, както и офиситена НАП по постоянен адрес. Формулярът за доходите може да бъде попълнен и в електроненвариант с баркод, като за това не е нужен електронен подпис. Декларациите с баркод сеобработват по-бързо от останалите и данъкът за възстановяване се получава вмного по-кратък срок, отколкото при стандартните формуляри, припомнят от НАП.

Годишната данъчна декларацияза облагане на доходите на физическите лица може да бъде изтеглена от интернетсайта на Националната агенция за приходите - www.nap.bg.Формулярите се подават до 30 април 2014 г., като декларираният данък задовнасяне по декларацията трябва да бъде внесен в същия срок. Плащанията на данъци могат да се извършват и поинтернет чрез онлайнсистемата на НАП.

5% отстъпка ползват физическителица, включително едноличните търговци, които изпратят декларацията си поелектронен път, подписана с електронен подпис, в срок до 30 април 2014 г. Отстъпката се ползва върху размера на данъка за довнасяне, определен вдекларацията. И през 2014 г.клиентите на НАП ще подават само онези приложения от годишната данъчна декларация,които са попълнили, тоест няма да се налага да разпечатват и подават цялатадекларация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега