Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

По 30 регистрирани лица в порутени къщи в Бургаско

По 30 регистрирани лица в порутени къщи в Бургаско

В Бургаска област проверките на адресните регистрации не са спирали, дерегистрациите зависят от общините

Областният управител на Бургас Пламен Янев продължава активна работа по заповедта на министър-председателя в оставка за извършване на проверка на адреси с над 6 лица избиратели. Тя цели изборните списъци да се актуализират чрез дерегистрация на лица, които не са установени на посочения от тях адреси.Такъв е случаят с 13 адреса в Бургаска област, на които има регистрирани над 130 лица. При извършена проверка от органите на реда се оказва, че на тях не са установени живущи, а къщите са видимо изоставени или разрушени. Въпреки това лицата са присъствали в изборните списъци през октомври.

Към момента най-фрапиращите случаите са в община Бургас на два бургаски адреса в квартали „Черно море" и „Рудник", където има регистрирани съответно по 15 и 30 лица. Органите на реда констатират, че на място има само полуразрушени къщи, в които не са установени обитатели. Сами те дават предписание регистрациите на лицата да бъдат заличени, тъй като адресите са негодни за живеене.

По подобен начин на други 138 адреса в Бургас са регистрирани 2822 лица, които след проверка също не са били установени на място. Още в началото на тази година областният управител е сигнализирал Община Бургас, която по закон трябва да заличи тези адресни регистрации.Пламен Янев коментира, че провеждането на честни и точни избори трябва да е приоритет на всички. „Важно е да се прави навременна дерегистрация на лица от видимо необитаеми и разрушени къщи, защото по този начин се актуализират списъците за гласуване", заяви областният управител.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега