Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Почина естрадната легенда Ваня Костова

Почина естрадната легенда Ваня Костова

Тъжна вест

Почина певицата Ваня Костова. Тъжната вест потвърдиха източници на NOVA

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Малко са певиците в България, които така всеотдайно вярват в безкрайната сила на песента. Рожба на бригадирското движение, тя прекарва детството си в Родопите, а завършва английската гимназия в Бургас, където родителите й се установяват в края на 60-те.Започва професионалната си дейност във вокална група "Тоника СВ" през 1980 г., като с отличните си гласови възможности и индивидуален маниер на изпълнение до голяма степен определя нейния облик.

В края на 80-те продължава кариерата си като солистка. В репертоара й са включени лирични песни, драматични балади, песни на народите и български народни песни. Сред популярните са "Рождество", "Звезда", Конче мое", "Вишна".

През 90-те изнася десетки благотворителни концерти из цялата страна и преживява щастливи мигове с възродената "Фамилия Тоника".Нейната песен "Звезди в моята нощ" по стихове на Петя Дубарова получава І награда на "Бургас и морето" - 1998 г. Мечтата й е да издаде албум с песни по стихове на Петя Дубарова, които събира над 10 години. През 2001 отново се отделя от "Тоника".Следват две самостоятелни турнета в Канада и САЩ, където изнася десетки концерти пред зажаднелите за красива българска музика родни емигранти.

През 2004 печели първата награда на фестивала "Пирин фолк" в Банско в дует със сина си Боян, а през 2005 прави турне в Австралия и Нова Зенландия, където представи своите неповторими шлагери. На 30 юни 2008 Ваня Костова отбеляза 25-годишнината на самостоятелната си кариера на сцената с голям концерт в любимата си зала "България".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега